Съдят Красимир Петров за кражба на 10 гълъба и заек от зоокъта в Перник

Рецидивист застава пред Темида за поредица от кражби. Става дума за 38-годишния перничанин Красимир Петров, който ще отговаря за кражба на гълъби и заек от зоокъта в централния градски парк на областния град, кражба на CD панел от лек автомобил и опит за кражба на алуминиеви лайстни от центъра на Перник. Престъпленията бяха извършени в началото на тази година.

Случаят с изчезналите обитатели на зоокъта датира от началото на февруари т.г., когато 38-годишният мъж срязал една от мрежите на клетките и от там задигнал 10 гълъба и един заек.

След подадения сигнал в Първо РУ служителите на реда започнаха издирването на наглеца. Десетина дни по-късно той беше задържан в центъра на Перник при опит да открадне алуминиева лайстна от търговски обект. При направения му личен обиск у него е намерен малък талон от лек автомобил „Мерцедес“. Справка е показала, че колата била разбита на 18 февруари през нощта и от нея липсвали малък талон и CD панел на музикална уредба. Има данни, че К.П. е автор и на други кражби в Перник, една от които е отново на алуминиеви панели от същия търговски обект.

При обиск на жилището му на тераса в апартамента бяха открити и иззети изчезналите гълъби, както и зайчето. бяха предприети действия за установяване на извършителя. Те бяха върнати в зоокъта в градския парк в добро състояние, обявиха от пресцентъра на полицията в града.

Красимир е криминално проявен, познат на органите на реда с множество кражби, грабежи и употреба на наркотични вещества. Осъждан е многократно с влезли в сила присъди за кражби и грабежи. Наложена му е най-тежката мярка за неотклонение «задържане под стража» и работата продължава.