Създадоха обществено-консултативен ученически съвет към Областната управа в Перник

В продължение на националната инициатива “Мениджър за един ден“, организирана от JA Bulgaria, в която се включи и Областна администрация – Перник, бе създаден Обществено консултативен ученически съвет към областния управител на област Перник. Членове на Съвета са ученици от средните училища в областта. На практика имаме представители от почти всички средни училища на територията на област Перник, заяви Кирил Стоев.
Предложението и идеята за създаването на Обществено-консултативен ученически съвет идва именно от гимназистите, които се включват в деня на самоуправление и макар и за един ден в ролята на областен управител те успяха да реализират успешно идеята си с подкрепата на областния управител Кирил Стоев и неговия екип.
По време на първото заседание на Съвета беше обсъден правилник за дейността, както и идеи за политиките и инициативите, които младите хора ще реализират в региона.
Изключително съм щастлив, че днес предприемаме първите стъпки за създаване на този обществено консултативен съвет, заяви Кирил Стоев. Той добави, че подобен съвет към областния управител се създава за първи път и разчита много на младите си съветници да дават предложения свързани с мотивиране на учениците за участие в определени каузи, защита на правата на учениците, предложения свързани с планирането, координирането и реализирането на ученическите политики на областно ниво.
“Надявам се, това да е началото на дългосрочното партньорство помежду ни, в което очаквам от вас активни позиции по всички въпроси, проблеми и политики, които вълнуват вас и вашите съученици”, каза Стоев. И добави, че оттук нататък взаимно ще изграждат един нов екип, които се надява да има водеща роля в младежкия и ученическия съвет на територията на област Перник.