Съкратената чистачка от „Въгледобив Бобов дол” Николина Велинова: Имам да получавам 560 лв.; директорът Х. Златанов: Ще се издължим на работниците

Николина Велинова

Съкратени от „Въгледобив Бобов дол” през миналата година все още чакат обезщетенията. Това твърдят пред „Вяра” освободени от работа с молба за съдействие. „Имахме затруднения и действително плащанията се забавиха. Изплатили сме обезщетенията до август. Плащанията не са прекратени и тая или другата седмица ще има преводи”, каза изп. директор на дружеството Харалампи Златанов.

Харалампи Златанов

„Бях чистачка в банята на рудника, където работехме 7 жени. През август ни съкратиха и още не са ни платили обезщетенията. Вече е януари, а не сме взели нищо. Имахме уверения, че в срок от един месец ще си получим парите. Счетоводителката така ни казваше, че в рамките на един месец от съкращаването ще ни платят. Имам да получавам 560 лв.”, каза 61-годишната Николина Велинова от Бобов дол. Думите й потвърди и нейната колежка и съгражданка Даниела Огнянова (51 год.). Работничките са били съкратени на 17 август и са регистрирани на трудовата борса.

Подробности в печатното изднаие

 

Вестник “Вяра” уведомява своите читатели