Сълзи и гняв в Перник! Миньор изпадна в Трета лига

Пернишкият тим постигна

най-тъжната си победа

Привържениците на Миньор Перник изпратиха с обиди и закани футболистите след изпадането в Трета лига.

В последния мач от Втора лига Миньор постигна успех с 1:0 срещу Янтра (Габрово), но това не бе достатъчно. Единственото попадение отбеляза Александър Стоянов в 73-ата минута, а двата отбора приключиха с по десет човека.
Жълто-черните се класираха на 15-то място в групата, което ги доведе до озоваване в редиците на аматьорския футбол.
Грозните сцени се разиграха непосредствено след последния съдийски сигнал на мача с Янтра, игран на Стадиона на мира в Перник.

Припомняме, че в предишния мач срещу Созопол феновете бяха още по-крайни, като събраха жълтите фланелки на футболистите – нещо недопустимо, което досега никой не си е позволявал да направи.

„Надеждата умира последна, но и тя умира“ – бе коментарът на миньорци в групата им във Фейсбук. Не липсваха и нападки към кмета на Перник Станислав Владимиров, че „не се е погрижил достатъчно да подсигури победите на „Миньор“ – така, както го е направил кмета на Радомир за „Струмска слава“. Сред футболните среди упорито се говори, че от доста време „Славата“ си урежда и купува мачовете по втория начин. Докато „чуковете“ играят срещите на собствени мускули. Но това, разбира се, са слухове и няма доказателства, пише ZaPernik. Според сайта кризата във ФК Миньор е започнала след няколко поредни загубени срещи и призиви за оставка на треньора Христо Янев. С него си тръгва и изпълнителния директор – перничанинът Велизар Димитров. Оттогава „миньорите“ копаят ново и ново дъно, което логично ги е довело до Трета лига.

Миньор в крайна сметка изпада с една точка изоставане от местния съперник Струмска слава. Перничани приключват с 38 точки, а радомирци са с 39. Заедно с “чуковете” към аматьорите потеглят Созопол, Витоша (Бистрица) и Ботев II.

Снимка – Миньорци Перник