Състезателите на СК „Патриот” захвърлиха смартфоните си, за да се готвят на Владичина поляна

Кирил Чакъров (най-вляво от правите) и Красимир Сулев (най-вдясно) заедно със състезателите на лагера
  • Кирил Чакъров: На децата им харесва да тренират и играят сред природата, това им дава свобода и сплотява колектива

Състезателите на дупнишкия СК „Патриот” се подготвят с пълна пара на лагера на Владичина поляна. Президентът и главен треньор на клуба Кирил Чакъров качи своите възпитаници за седма поредна година на красивото място. В момента там се подготвят 30 момчета и момичета от Дупница, като освен Чакъров за заниманията отговаря и наставникът Красимир Сулев. Местността се намира на 3 км от Рилския манастир и е истински рай за всеки, който иска да се откъсне от натовареното ежедневие. Оказва се, че на децата и тийнейджърите от Дупница мястото също много им харесва и те нямат нищо против да намалят използването на смартфоните си до абсолютния минимум.
„Въвели сме режим, подобен на казармения, и тренираме двуразово. Ставането сутрин е точно в 7 часа, а половин час по-късно имаме физзарядка. След това децата имат тичане 10 километра до място, на което телефоните имат сигнал. Това им е наградата – тичат дотам, обаждат се, на когото искат и след това се връщат обратно на лагера, където няма сигнал. Следва обяд, следобедна тренировка и вечеря. Ние си готвим всичко, няма готвачи и помощен персонал.

На децата им харесва да се подготвят сред природата, далеч от модерните технологии и забързания живот.

Децата си назначават дежурни по кухня и такива, които да отговарят за чистотата. Интересното е, че това им харесва. По този начин те се откъсват от обществото и съвременния начин на живот. Тези навици, които придобиват по време на лагера, определено им харесват. Телефоните изобщо не ги интересуват, играят и тичат на воля по цял ден. На пръв поглед има казармен режим, но децата се чувстват толкова свободни сред природата. Играят най-различни и забавни игри, така и колективът се сплотява”, каза пред „Вяра” Кирил Чакъров.
На Владичина поляна се подготвя и най-изтъкнатият боец на клуба и Спортист на Дупница за 2018 година – Доброслав Радев. Той се присъедини към своя клуб след тренировъчен лагер с националния отбор, който премина в Банско. На 1 септември дупничанинът ще замине за Холандия, където ще се присъедини към тренировките на най-силния местен клуб – Mike’s Gym. На лагера в Ниската земя Доброслав Радев ще има възможността да тренира с едни от най-големите звезди на световния кикбокс в продължение на две седмици.
След това боецът ще концентрира всичките си усилия и мисли за Световното първенство по кикбокс за мъже, което ще се проведе от 19 до 27 октомври в Босна и Херцеговина. Това ще бъде и неговият дебют при мъжете.
През месец август състезателите на СК „Патриот” ще бъдат пуснати в двуседмична ваканция. След почивката пък започва подготовката за следващото Републиканско първенство по кикбокс. То ще се проведе през септември в Шумен, като дупнишкият клуб ще участва в надпреварата с много бойци в различните възрасти и категории.