Със събраните с концерт 11 500 лв. подпомагат 3 двойки за ин витро, кметът Чимев: Стиска палци и чакам новини, това ще са рожби на цяла Дупница

Кметът Чимев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Виктор Янев и депутатите Радослава Чекански и Кирил Калфин.

Председателят на фондация Мария Янева (вляво) и нейната майка Наташа Илиева със закупените предмети

 

Всички двойки, подали документи за финансиране чрез средствата, събрани от благотворителната кампания под надслов: “За повече бебета в Дупница”, ще получат пари за ин витро-процедурите. Кампанията бе организирана от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, председателя на ОбС Емил Гущеров със съдействието на Фондация “Искам бебе”, чийто председател Мария Янева е от Дупница. В кампанията се включи и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която взе дейно участие по организацията на концерта в Дупница.

11 500 лева бяха събрани и жребий трябваше да определи печелившите три семейства днес. “Супер се получи. Много съм доволна. Това е хепиенд, който се надявам да приключи с окончателен хепиенд. Имаме три подадени заявления и трите ще получат средствата. Още веднъж благодаря на всички хора, които се включиха в кампанията”, не скри възторга си Янева.

“Да си призная честно, тайно се надявах да имаме точно 3 семейства. Нямаше да ми бъде приятно, ако бяха повече и ми олекна. Не че не мислех резервен вариант при по-голям брой как да процедираме, за да не ги разочароваме. На нашите съграждани, които ще получат парите за процедурите, искам да им пожелая едно – бъдете оптимисти, вярвайте. Всеки един е помогнал с най-добри чувства, за да станете родители. Стискам палци и се надявам съвсем скоро да ни зарадвате с добри новини. Нека закрилникът на Дупница Свети Иван Рилски да бди над вас и донесе онова неземно най-голямо, божествено щастие. Аз съм убеден, че и трите семейства ще се радват на свои рожби, които няма да са само техни, а на всички ни. Благодаря на всички, които откликнаха в кампанията и помогнаха на нашите съграждани”, коментира инж.Чимев.

“По-добре нямаше как да се получи. Така няма разочаровани. Пожелавам успешно извървяване на пътя до онзи момент, в който ще се чуе бебешкия плач. Поклон пред всички, които подадоха ръка в кампанията. Тя ще стане традиция, за да има повече бебета в Дупница”, категоричен бе Гущеров.

Печелившите са: Д.Н и Д.Н., Р. Василева и К.П. и Климентина К и С.К.