Със 100 000 лв. ликвидират последствията от наводнението през 2017 г. в Мала църква, канавките – проблем №1

Владимир Георгиев на среща с местните хора в Мала църква
  • Стените на вадите на места се нуждаят от укрепване, за ремонт плачат и мостчетата

  • Предвижда се и асфалтиране на улици в селото, каза кметът на Самоков Владимир Георгиев

 

Канавките, които събират подпочвените води и минават през селото, са най-сериозният проблем на Мала църква. Това заяви кметът на Самоков Владимир Георгиев след среща с местните хора, на която бяха обсъдени редица проблеми.

Присъстващи на срещата

Канавките бяха причина и за сериозните щети, които понесе селото при наводнението през юли 2017-а. Стените на вадите се нуждаят на места от укрепване. От ремонт се нуждаят и мостчетата. Конкретно за Мала църква през тази година ще се извършат и ремонти на стойност около 100 хил. лв. за ликвидиране на последствията от наводнението през 2017-а.

„Средствата са отпуснати от държавния бюджет по линия на бедствия и аварии. Предвижда се и асфалтиране на улици в селото, като то ще бъде едно от първите, където ще започне асфалтирането през 2019-а. През тази година над 1 млн. лв. са предвидени в общинския бюджет за основен и текущ ремонт на улици по селата. Отделно 500 хил. лв. са заделени за благоустройствени дейности само за населените места в общината. Ще се опитам да намерим решения и за укрепване на мостчетата и почистване на вадите, които не са сред обектите, които ще се ремонтират по линия на бедствия и аварии”, обясни кметът Владимир Георгиев.