Със 116 000 лв. довършват ремонта на детската градина в Рила

Довършване на ремонта на детската градина предстои в град Рила. От общината обявиха обществена поръчка за довършителни строително-ремонтни работи на ОДГ „Д-р Тодора Миладинова” с прогнозна стойност  116 063,48 лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти или на заявления за участие е 12 април, а отварянето на документите – на 13 април. Сред предвидените дейности са топлоизолация по външни стениремонт на сутерен, смяна на покритието на покрива на сградата от LT ламарина. Заложена е подмяна на улуци и водосточни тръби. Предвидени са ремонт и подмяна на осветителна инсталация, ремонт на цялата ограда, ремонт на В и К. Избраният изпълнител ще трябва да достави и монтира система за видео наблюдение, става ясно от документацията.

Припомняме, че след спечелено финансиране по Програмата за развитие на селските райони бе извършен вътрешен ремонт и бе сменено оборудването на помещенията.

Това е единствената детска градина на територията на община Рила. Сградата е открита на 27 декември 1973 г.  Капацитетът й е за 114 деца.

Юлияна КОЛЧАКОВА