С водосвет за здраве и благоденствие Коалиция ГЕРБ – СДС стартира предизборната си кампания в област Кюстендил

Водачът на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС Христо Терзийски:Без вярата и без упованието в Бога няма напредък

С водосвет за здраве, благоденствие и успех кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС в Кюстендилска област дадоха старт на предизборната си кампания. Богослужението бе отслужено от Архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак в храма „Успение Богородично“.

В службата взеха участие иконом Светослав Григоров – председател на храма, както и свещеник Иларион Стоянчов. Присъства и областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Даниел Данчев. В словото си архимандрит Исаак заяви: „В годините назад Правителството показа и доказа, че милее за нашата Родина, милее за нашата православна църква, която през вековете ни е съхранила като народ, съхранила е българското самосъзнание, език и култура.

От историята знаем, че онези управници, които са се трудили за благото на народа и на православната вяра, ще дам пример с император Константин и с цар Борис Покръстител, са успешни и благословени в своите дела. Нека Бог ви благослови и ви дава мъдрост и занапред да се трудите за благото на майка България и за българския народ.

На добър и благословен път!“ В своето обръщение към кандидатите за народни представители, архимандрит Исаак припомни, че само преди няколко седмици правителството отпусна близо 2,7 млн. лв., с които ще бъдат ремонтирани храмове в Кюстендилска духовна околия. „Това е неоценима помощ и още едно доказателство, че правителството и управляващите милеят за Родината и за народа“, заяви архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия. Архимандрит Исаак припомни също, че въпреки епидемичната обстановка миналата година, когато в Европа и света се затваряха черкви, православните храмове в България останаха отворени за всички миряни. „Без вярата и без упованието в Бога няма напредък.

Винаги сме подкрепяли Българската православна църква в усилията ѝ да съхрани духовността и културно-историческото ни наследство за поколенията“, каза водачът на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС Христо Терзийски. Той и кандидатите за народни представители запалиха свещичка за здраве и се помолиха за благополучие на целия български народ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!