С водосвет и рецитали ПГ “Георги Сава Раковски” в Костенец чества патронен празник

Кметът подари икона, за да закриля всички учещи и работещи в учебното заведение

ПГ “Георги Сава Раковски”- гр. Костенец – чества своя патронен празник. На събитието присъстваха всички ученици, учители, както и директорът на училището – Николина Черешарова. Началото на празника поставиха учениците от XII-ти клас, които изнесоха знамето на гимназията под звуците на празничен марш. Под съпровода на “Мила Родино” беше издигнат и българският трибагреник, който гордо се развяваше като фон на цялата програма. След поставеното начало празникът продължи с отслужване на водосвет за здраве и благоденствие.

Специален гост на събитието беше кметът Йордан Ангелов, който подари икона, за да закриля всички учещи и работещи в ПГ “Георги Сава Раковски”. Щастливи моменти дариха и децата от ФТФ “Венети” към НЧ “Рила”, гр. Долна баня, с ръководител Николай Ибришимов. Възпитаници на Професионалната гимназия рецитираха Вазовата творба “Раковски”, пяха и се забавляваха.
Училището отваря врати на 17.09.1990 г. като СПТУ по машиностроене с решение на Министерството на културата, науката и просветата от 12.04.1989г.
Решението е съобразено с навременната потребност на Община Костенец от създаване и успешно реализиране на кадри с професионално образование.
Днес обучението се осъществява в 4 форми – дневна, вечерна, задочна и самостоятелна. Осигурено е медицинско обслужване.
Училището организира съвместно с Професионална гимназия по туризъм – гр. Пловдив, квалификационни курсове за кулинари, готвачи, бармани и сервитьори, както и курсове за водачи на МПС „категория В”. ПГ има договор за съвместна дейност с фирми от района.