С гол на Владислав Спасов Граничар победи Спортист Струма

Мачът се игра на стадиона в Логодаж

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадиона в Логодаж в мач от 10 кръг на БОГ Струма 1 се срещнаха местният Граничар и Спортист Струма от едноименното селище. Доста интересни положения създадоха футболистите на двата отбора през цялото време на срещата, но само един гол видяха зрителите, дошли да наблюдават двубоя. Това стана в 80-та минута, когато резервният футболист Владислав Спасов след атака по левия фланг навлезе в наказателното поле на гостите и очи в очи с вратаря го простреля за 1:0. Голмайсторът на Граничар (Логодаж) Денис Стоилов пропусна да реализира дузпа в 48-ма минута. Топката бе насочена в долния десен ъгъл, но стражът на Спортист Струма усети посоката на кълбото и не го допусна зад себе си.

„Стана един много коректен мач. Имаше много футбол на терена. През първата част на срещата Васил Гошев и Денис Стоилов направиха по два непростими пропуска. През втората част Денис Стоилов и Николай Петров не бяха точни отблизо. За жалост този път късметът ни обърна гръб и неточният мерник ни изигра много лоша шега. Добре, че влезлият в игра Владислав Спасов се оказа златната резерва и отбеляза единственото попадение в срещата, като по този начин съхрани надеждите ни за първото място. В интерес на истината, гостите също имаха своите голови ситуации. Пропуски направиха Илия Каталски, Константин Кирил Константинов, които не успяха да преодолеят нашия вратар Васил Христов. Отличен мач направи и вратарят на гостите Петър Палаханов”, сподели Кирил Христов-треньор на ФК Граничар (Логодаж).

„Стягаме се усилено от следващото първенство да играем в А областна група, а година по-късно и във В група. Теренът ще се обновява от специализирана фирма, ще се развали съществуващата трибуна с 900 места и ще се изгради нова. Фирма Громахолд ще изгради нови трибуни, включително и сектор за гости. Общината ще обнови съблекалните и двуетажната административна сграда. Условието е на обновения официален терен да играят официалните си срещи женският отбор на Спортика и мъжкият на Логодаж. Две групи от ДЮШ на Пирин (Благоевград) ще тренират три пъти седмично на същия терен”, допълни Кирил Христов.