С гол на Димитър Стоев “Беласица” спечели 3 точки в Кресна  

Трети мач за една седмица изиграха футболистите на “Беласица” в Кресна. Очакванията за лесна победа се оказаха нереални. Отборът на домакините от „Перун”, водени от новия си капитан Десислав Токов, играеха много стабилно отзад и търсеха начин за превземане на противниковата врата чрез бързи контраатаки по крилата. В 5-ата минута Петко Стоинков от отбора на “Перун” падна на терена, превивайки се от болка. Оказана му бе медицинска помощ и играта бе прекъсната за две минути. Чест прави на нападателя, че намери сили у себе си, за да продължи атаката на домакините. Гостите в този мач търсеха отбелязване на гол най-вече с контраатаки по десния фланг, като отново се залагаше на бързоногия Атанас Карачоров. Този път нещата на момчето не се получаваха, както бе досега, защото явно наставникът на “Перун” Благовест Ангелов бе разучил детайлно ситуацията в петричкия клуб и го блокираха навреме. В 18-ата минута бившият футболист на “Беласица”, сега с фланелката на “Перун”, Десислав Токов блокира навреме Марти Таушанов вътре в наказателното поле и не му позволи да стреля. Последва

принудителна смяна в отбора на гостуващия тим,

 

като накуцващият Тони Костадинов бе заменен от Божидар Янков. Това още повече утежни ситуацията в отбора на “Беласица” и нещата в халфовата линия закъсваха. Първият гол в срещата падна в 28-ата минута, когато след центриране отляво в наказателното поле на “Перун” Димитър Стоев се извиси над всички и с глава изпрати топката неспасяемо под гредата зад Атанас Тъпигьозов за 0:1. До края на първата част на мача опитите на петричките футболисти да отбележат нов гол се оказаха неуспешни, защото Даниел Марков, Петър Добринков,  Десислав Токов, Борислав Бориславов и Божидар Станчев играеха стабилно и следяха отблизо действията на петричките нападатели.
През втората част на срещата отборът на домакините заигра на още по-високи обороти и вече често се озоваваше пред наказателното поле на “Беласица”. Кирил Георгиев, Иван Георгиев и влезлият Иван Иванов упражниха

тотален тормоз на защитата на гостите.

Вратарят Захари Димитров и полевите играчи Атанас Димитров, Аспарух Шамкалов и Божидар Янков правеха всичко възможно коженото кълбо да бъде далеч по-напред от наказателното поле. В 58-ата минута Иван Марчев с последни усилия успя да задържи устремилия се Иван Иванов, който се озова в удобна ситуация за стрелба срещу петричкия вратар. Обръчът пред вратата на гостите се затягаше все повече и повече в търсене на изравняване  на резултата. В 67-ата минута Кирил Георгиев центрира удачно отляво в наказателното поле на гостите и вратарят Захари Димитров се намеси с вещина пред очите на нападателите на “Перун”. В 82-рата минута Атанас Димитров /най-добрият футболист в защитата на отбора на “Беласица”/ се намеси блестящо срещу Кирил Георгиев и Иван Иванов. Футболистите на “Беласица” изнемогваха и търсеха всякакъв начин голът аванс да бъде запазен до края и успяха.

След тази победа отборът на “Беласица” вече е трети, но с мач по-малко, с 33 точки, с две по-малко от отборите на “Марек” и “Вихрен”.

Независимо от загубата отборът на “Перун” заслужава адмирации. Време е обществеността на град Кресна да оцени усилията на тези момчета, които напоследък играят много силно. Това е видно и от постигнатите резултати. Ако бизнесмени от града помогнат на отбора, старши треньорът Благовест Ангелов – един много работлив и кадърен футболен специалист, ще може да привиква футболистите за ежедневни тренировки и с повече стимули да накара неговите възпитаници да заиграят още по-мъжки и още по-добре и да се класират много далеч от опасната зона. Президентът на клуба Иван Спасов не бива да бъде сам от организационна и финансова гледна точка, защото все пак отборът на “Перун” не е негов, а на всички в Кресна, убедени са футболни привърженици.

След мача наставникът на “Беласица” Саша Симонович сподели: „Играхме срещу много корав съперник.

Не съм доволен много от играта на нашите момчета,

но натрупаната умора от сгъстения цикъл от мачове си каза думата. Без Симеон Бояджиев в халфовата линия беше тежко, а след излизането на Тони Костадинов – още по-тежко. Нямаше свежест и в нападателната мощ в отсъствието на Живко Димитров и Александър Смилков. Атанас Димитров, Димитър Стоев и Марти Таушанов играха със стиснати зъби заради неизлекувани травми. Това бе причината Смилков да влезе в самия край на срещата. Спечелихме мач срещу отбор, изграден от много сърцати и можещи момчета, които не се предават, независимо срещу кого играят. Радвам се, че спечелихме трите точки и запазихме шансовете си за атакуване на върха на таблицата”.

Благовест Ангелов – старши треньор на “Перун”, сподели: „Беласица” ни победи, без да има чисти голови положения.  Роберто Харалампиев и Кирил Георгиев не успяха през първата част на срещата да отбележат гол отблизо. През втората част на мача на два пъти Иван Иванов и веднъж Кирил Георгиев като по чудо не успяха да отбележат гол. Радвам се, че Деси Токов и Даниел Марков спираха навреме набезите на Марти Таушанов и Атанас Карачоров и ги обезличиха. Отличавам от петричкия тим Атанас Димитров, Венци Маламов и вратаря Захари Димитров. Според мен главният съдия повлия на развоя на срещата, като при контри в съотношение 4:2 и 4:3 ни прекъсваше.

Независимо от загубата съм доволен

от играта на момчетата и се радвам, че те задоволиха феновете, заели места по високите части над стадиона. Жалко е, че за мача срещу “Ботев” /Ихтиман/ стожерите в отбора Деси Токов, Иван Георгиев и Борислав Бориславов ще отсъстват заради наказания, а Красимир Ангелов и Петьо Крушалийски – заради контузии”.