С  гол на Панталеев Сливнишки герой спечели трите точки в Симитли

На стадион „Арена Симитли“ в едноименния град се игра мачът от втория кръг от втората фаза за първенството на ЮЗ Трета лига, група 1, между местния Септември и Сливнишки герой (Сливница). Отборът на домакините търсеше първа домакинска победа от втората фаза на първенството. Героя с новия си старши треньор Румен Стоянов също се стремеше към успех №1 под негово ръководство. Наставникът на гостите беше извършил някои промени в постовете, като бързоногият Йордан Тодоров бе поставен на върха на атаката, за него действаше Василийе Милованович, по крилата Ничо Ничев и Димитър Панталеев. Всичко това се отрази положително за отбора на гостите. Първото сериозно положение за тима от Сливница беше в 29-та минута, когато топката бе насочена към Йордан Тодоров, намиращ се в наказателното поле на домакините, но той се забави и топката му бе отнета. В 43-та минута след атака по десния фланг Сибил Карагьозов центрира в наказателното поле на гостите и Димитър Панталеев успя да простреля вратаря Иван Топалов за 0:1. Този гол се оказа единствен до края на първата част на срещата и футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

След почивката отборът на Сливнишки герой заигра по-прибрано, разчитайки напред на контраатаки. Първата от тях бе дело на Йордан Тодоров, който изведе по перфектен начин Ничо Ничев и преди да стреля отблизо бе блокиран от защитника на домакините Борислав Сандев. Втората контраатака на гостуващия тим от Сливница бе дело на резервата Йордан Попов. След центриране по десния фланг на Йордан Тодоров вратарят на домакините Иван Топалов се размина с топката, но Йордан Попов не успя да се възползва от ситуацията. На няколко пъти футболистите на Септември (Симитли) обстрелваха от средно разстояние вратаря на гостите Янко Димитров, но той се намесваше удачно и навреме, и така не се стигна до изравнително попадение.

„Стана добър мач. През първата част на двубоя стояхме по-добре на терена и ненапразно отбелязахме гол първи, дело на Димитър Панталеев. През втората част на срещата имаше ситуации за нови голове и пред двете врати, но това не се случи. Победата ни бе напълно заслужена на база показаната игра на терена”, сподели старши треньорът на Сливнишки герой Румен Стоянов.

Тази среща бе ръководена от дамска тройка, като бяха дадени по три жълти картони на футболистите от двата отбора.

Ташко СУЛЬОТОВ