С два гола на Тачев Оборище победи Гранит (Владая)

Васил Тачев, снимка архив

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион Сарая в мач от 17-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, се срещнаха отборите на Оборище (Панагюрище) и Гранит (Владая).
Срещата започна с очакван натиск за отбора на домакините – панагюрци, които направиха непростими пропуски на два пъти пред вратаря на гостите Мартин Минев. Независимо от надмощието, главният съдия Мартин Стефанов даде край на полувремето при резултат 0:0.

През втората част на мача първи пропуснаха да реализират гол владайци, след като Николай Димитров в последния момент успя да изчисти топката от краката на противников състезател. Впоследствие инициативата на терена бе поета от футболистите на домакините. В 55-та минута Павел Петков центрира отдясно в наказателното поле на гостите, Васил Тачев укроти майсторски топката от въздуха и от воле направи безпомощен вратаря Мартин Минев за 1:0. Седем минути по-късно при контраатака на Оборище Николай Лалев изведе отлично Васил Тачев в наказателното поле на Гранит, и опитният голаджия простреля Минев за 2:0. От този момент нататък домакините заиграха затворено отзад, пазейки резултата. Тази тактика се оказа успешна и последния съдийски сигнал дойде при 2:0 за Оборище.

С тази победа футболистите на домакините запазиха шансовете си за атакуване на петото място в таблицата.

Ст. треньорът на Оборище (Панагюрище) Кириякос Георгиу заяви, че е доволен от резултата. В този мач играхме без няколко основни футболисти, които са с трайни контузии, посочи той.