С коктейл “Молотов” опожариха алфаромеото на сем. Грънчарови и джип в Благоевград, щетите са за 5000 лв., обгоря и саниран блок

Комшиите бай Иван и Стефан Иванов: Нищо не сме чули, криминалисти: Палежът е умишлен

12-01-03-g1-copy
Двете коли пламнаха в квартал „Еленово”.

„Алфа Ромео”-то на семейство Грънчарови  и джип “Ленд Роувър” пламнаха като факли в благоевградския квартал  „Еленово”, като щетите са за над 5000 лв.

12-01-03-g3-copy
И двата автомобила са със значителни материални щети.

12-01-03-g2-copy

Новият палеж вдигна пак на крак криминалистите в Благоевград. Сигналът за огнения инцидент е получен вчера към 01,45 часа. Пожарът е бил толкова голям, че е унищожена и фасадата на новия саниран блок в квартала. На място незабавно е изпратен екип на РСПБЗН-Благоевград, който е потушил пламъците. Установено е, че става въпрос за умишлен пожар, използван е коктейл “Молотов”, казаха криминалисти, които работят по тази версия.

12-01-03-g5-copy
Бай Иван е спал и не е чул нищо.
12-01-03-g4-copy
Стефан Иванов видял чак на сутринта опожарените коли.

Неизвестният засега подпалвач е драснал клечката в предната част на лек автомобил “Алфа Ромео”, паркиран пред вход „А” на блок 6 в квартал “Еленово”. Пламъците бързо се пренесли и към намиращия се в непосредствена близост джип “Ленд Роувър”.

И двата автомобила са със значителни материални щети, спорeд запознати щетите са над 5000 лв.

Автомобилите са на различни собственици. Те обясняват, че нямат никакви подозрения за пироманите, твърдят, че нямат нито неизяснени отношения с когото и да било, нито някакви разпри, за да им отмъщават по такъв начин.

„Аз си легнах към 11 часа и нищо не съм чул. На сутринта, като излязох, видях, че двете коли са опожарени. Знам само, че едната кола е на семейство Грънчарови, отдавна я карат, другата не знам на кого е”, обясни комшията бай Иван, който бе излязъл да си хвърли боклука. Съседът му Стефан Иванов също не бе чул нищо за инцидента. „Изобщо не знам какво е станало. Нищо не съм чул през нощта”, обясни Стефан.

От началото на годината до момента това е третият палеж в Благоевград, изгоря микробус на търговец в първите дни на новата година, завчера пък бе опожарен автомобилът на криминално проявения разложанин Пежо.