С конкурс за най-оригинален Скрежко и зимни игри отбелязват Деня на снега в Осогово

Туристите от ТД “Осогово” ще отбележат Световния ден на снега. Това ще стане на 22 януари в Осоговската планина (местност Студен кладенец).
Събитието ще се проведе от 11:00 ч. до 15:00 ч.
Предвид въведените мерки и ограничения от настоящата извънредна епидемична обстановка в страната ще бъде със свободна програма с основна тема – „Зимни забавления и игри в планината“. Също така, съобразно въведените мерки и ограничения свързани с глобалната ковид пандемия, се приканват всички присъстващи на Световния ден на снега да спазват разпоредбите и да изпълняват препоръките на организаторите за носене на шалове и маски, покриващи носа и устата, за поддържане на безопасна дистанция и за използване на дезинфектанти в случай на необходимост.
Автобусът тръгва в 9,00 ч. от автогара Кюстендил. Спирките, на които може да се качите са: автогара Кюстендил, пазара, болницата. Цена на билета е 3 лв. в едната посока. За децата транспортът е безплатен.

“Каним всички, които желаят да отбележат празника заедно с нас, да потвърдят участието си, като се обадят в офиса на дружеството или на тел. 0884 914 551 – Силвия Михова,/за да се предвиди големината на автобуса и разбира се броя на наградите/.
Съветваме Ви да бъдете добре и много топло облечени. Вземете си аксесоари за направа на най-оригинален снежен човек”, съобщават от дружеството.