С лекции и медитация с тибетски купи Перник отбелязва деня на йогата

Перник ще се включи в отбелязването на Международния ден на йога на 19.06.2022 г. /неделя/. Събитието което е организирано от Община Перник, съвместно с посолството на Индия, Индологическа фондация „Изток – Запад“ и Санохолистик център Перник ще започне в 10:30 ч. в малкия салон на Двореца на културата. В 10:45 ще започне йога клас – Класическа Хатха йога с Кристиана Бакалова, паралелно с това във второ фоайе ще се проведе клас „Йога за деца с Лили.
Останалите събития от деня ще се проведат в малкия салон на Двореца на културата с лекция децата и йога- полезни практики за порастване – Елена Гергинова, класическа йога с Мариана Николова, Калоян Божилов – лекция „Йога като дървото на живота“, Динамична йога със Стоян Господинов, медитация с тибетски купи с Галина Огнянова.
Идеята за празнуване на Международния ден на йога не само в София, но и в други градове на България, възниква още в процеса на подготовката на първия Международен ден на йога през 2015г., когато спонтанно се присъединява Пловдивския културен институт и започва да организира синхронно честване в своя град. Този пример бива последван с непринуден ентусиазъм от школите и практиците по йога в редица други градове. Така, едновременно и координирано с празника в Националния дворец на културата, на 21 юни 2015г. събитието се осъществява успешно и в Перник, Пловдив, Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Габрово. През годините броят на участващите градове се увеличава, присъединяват се и някои села. Тази година Международния ден на йога се празнува в 43 населени места в България.