С министрите К. Ананиев и Д. Ахладова начело ГЕРБ регистрира листата си за парламента в Перник

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в РИК-Перник листата си с народни представители за предстоящите парламентарни избори на 4 април 2021 г.

Документите бяха внесени от областния координатор на политическата сила в Перник инж. Емил Костадинов. Той беше придружен от водача на листата Кирил Ананиев – министър на финансите и втория в листата Десислава Ахладова – министър на правосъдието. Заедно с тяхбеше и общинският лидер Денислав Захариев. Всички от правиха пожелания за здраве и късмет по случай празника Баба Марта.

„За мен е чест да поведа листата на ГЕРБ в Пернишка област. Убеден съм в успеха на самите избори. Не заради самата победа, а защото в листата са включени хора, доказали се като професионалисти, можещи, знаещи, разпознаващи се. Това са хората, с които ще надградим и модернизираме област Перник. Знаем всички проблеми на общините в региона, знаем и инструментариума, с който да ги решим както по отношение на националното, така и на европейското финансиране. Имаме конкретен план за действие и сме готови да го приложим, ако хората ни гласуват доверие. Ние няма да се противопоставяме на нито една власт и нанито една партия. Ще търсим консенсус в постигането на целите, които сме си поставили, и хората д аживеят по-добре“, заяви министър Ананиев веднага след като беше направена регистрацията в РИК.

Благодаря за гласуваното доверие на премиера БойкоБорисов и на г-н Ананиев за това, че мога да участвам в качеството си на експерт“, каза министър Ахладова. Тя сподели, че е от Перник и 18 години е била в правораздавателната система на града.

„Зная проблемите на Перник и от какво се нуждае. Важно е кампанията да бъде позитивна. Трябва да сме отворени към проблемите на хората и да чуваме това, което ни казват“, посочи Ахладова.

Водачът на листата Кирил Ананиев има богата професионална биография. Той започва работа в Министерството на финансите през 1980 г. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи” и заместник-министър на финансите четири правителства в периода 1998-2017 г. Бил е също секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.). Назначен е заслужебен министър на финансите на 27.01.2017 г. с указ на президента Румен Радев. Отаприл 2017 г. отново е заместник-министър на финансите. Избран е за министър на здравеопазването на 10.11.2017 г. от 44-тото Народно събрание. На 24 юли 2020 г. е избран за министър на финансите от 44-тото Народно събрание.

ДесиславаАхладова заема второто място. Тя е избрана за министър на правосъдието на 3 септември 2020 г. от 44-тото Народно събрание. Преди това от 2017 г. до 2020 г. е заместник-министър направосъдието. От 22.05.2017 г. е административен ръководител наАдминистративен съд –Перник, избрана с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 18.10.2016 г. От 2014 г. до 22.05.2017г. е председател на Районен съд-Перник. От 2004 г. до 2014 г. е заместник административен ръководител на Районен съд-Перник. В периода 2000-2004 г. е районен съдия в Районен съд-Перник, година преди това е младши съдия в Окръжен съд-Перник.

Третият в листата е Светослав Кирилов, който три мандата е избиран за общински съветник, а два от тях е председател на ОбС – Радомир. Завършил е Националната спортна академия. Бил е треньор, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на футболен клуб „Струмска слава“. Бивш състезател на ФК „Миньор“ (Перник) и бивш треньор във ФК „Металург“ (Перник). Работил е в Министерството на младежта и спорта като старши експерт в отдел „Елитен спорт“.

Областният координатор на ГЕРБ – Перник инж. Емил Костадинов, който е и областен управител на Перник, е четвъртият в листата. Той заема мястото на областен управител, след като беше избран от правителството на 4 декември 2019 г. Преди това на местните избори през 2015 г. е избран за кмет на кметство „Изток“ и управлява населеното място до 2019 г. От ноември 2010 до 2015 г. работи в Областно пътноуправление – Перник като главен експерт. Магистър е по специалностите „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“ и „Икономика на транспортна фирма – транспортен мениджмънт“ във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. През 2019 г. завършва магистърска степен „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“ във Военна академия „Георги С. Раковски“. В Институт за политика завършва обучение „Политически лидери“ и международно обучение „Млади балкански лидери“.

Най-младият в листата Александър Александров се нарежда на петото място. Той е областен координатор на МГЕРБ-Перник и общински съветник в ОбС-Перник. Магистър по специалност “Маркетинг” в Университета за национално и световно стопанство и магистър по “Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната” във Военна академия “Георги С. Раковски”. Завършва успешно в Институт за политика и обучение за „Политически лидери“ и международно обучение за „Млади балкански лидери“. Експерт в областта на европейското финансиране. Занимава се и със земеделие в родния си край. Владее английски и немски език.

На шесто място е д-р АлександърАлександров, народен представител в 44-тото Народно събрание, получил доверието на жителите на област Перник на предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017 г. Завършил е медицина в Медицински университет – гр. София, специалист УНГ. Професионалният му път започва от 1993 до 2000 г. в Ушно отделение, МБАЛ „Рахила Ангелова”, гр. Перник. От 2000 до 2010 г. продължава Специализирана индивидуална медицинска практика по УНГ, гр. Перник. Четири години – от 2011 до 2015 г., е управител на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести. След това 2015-2017 г. е областен управител на област Перник.

Председателят на ОбС – Земен Стефан Маринов е на седмо място. От 1990 г. до момента той активно участва в политиката на страната и е член на СДС през цялото време. Занимава се със синдикална дейност. Повече от 25 години е в управлението на структурата на СРС “Подкрепа” (Перник). Шест мандата и избиран за общински съветник в Земен, три от тях е председател на Общинския съвет.

Осмото място заема Христина Георгиева, която е от гражданската квота на ГЕРБ – Перник. Тя работи като педагогически съветник в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ в Перник. Завършила е бакалавърска степен в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. По-късно се дипломира с магистърска степен „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“, придобива и следдипломна квалификация „Педагогическа психология“.