С нов водач е листата на партия „Има такъв народ” в Перник

С нов водач е листата на партия „Има такъв народ” в Перник. Репортерът и бивш депутат в 45-то НС Станислав Балабанов заменя експертът по водите Галя Бърдарска, която на откриването на кампанията за изборите през април демонстрира подкрепа към бившия шеф на местното ВиК Иван Витанов, при чието управление Перник изпадна във водна криза.

Обновяване и пренареждане има в почти всички регистрирани до момента листи в Перник. По- голямата част от политическите формации запазват водачите си, в т.ч. и двете най- големи- ГЕРБ и БСП. Бившият финансов министър Кирил Ананиев отново оглавява листата на ГЕРБ- СДС, а Стоян Мирчев- на „БСП за България”, но сред кандидатите има и нови лица. Зорница Стратиева остава начело на кандидатската листа на „Демократична България- обединение”.

Със стария си водач Сузана Теофилова е и „Изправи се. Мутри вън”. Бившият зам.-социален министър Султанка Петрова е начело на листата на коалиция „Българските патриоти- ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ” За изборите на 4 април тя водеше листата на ВМРО. Интересна е листата на „Възраждане”. Тя е набъбнала почти двойно в сравнение с предходните избори. Водач отново е Димо Дренчев, но сред кандидатите има и двама доскорошни активисти на „Атака”- Румен Ваташки и Павел Павлов./ БНР