С променен състав „Беласица” иска трите точки от „Струмска слава”

Общо пет тренировки, от които една възстановителна , проведе старши треньорът на мъжкия отбор  на ОФК „Беласица” Венцислав Иванов. Всички занимания се проведоха на терена на НСБ „Цар Самуил”.

Атакуващият халф Айвън Ангелов, който заради контузия от мача срещу Миньор не взе участие в срещата от 9 кръг срещу ЦСКА-1948-ІІ , вече е на разположение на наставника си и тренира на пълни обороти с колегите си. Единственият футболист от наличните, който се готви  по лекарски указания заради разтежение, е бразилеца Игар Фелипе. С него се занимава лично кондиционния треньор на отбора. Сагата около получаване на картотеките на двамата чужденци продължава. Както е известно, от Белград за бразилеца Игар Фелипе и камерунеца Куфре Ета са взети виза Д, и са представени в служба „Миграция” в Благоевград. Въпреки натискът от страна на представител на ОФК „Беласица”, отговорът е :„чакайте обаждане от наша страна”. „Ето това е истината , която трябва да знаят любителите на футбола в Петрич. Натъкнахме се на българската бюрокрация. Щом се издаде документ за временно пребиваване на двамата футболисти за период от 3 години, веднага ще направим среща с г-н Неделчо Михайлов от БФС, за да получим картотеките, даващи право за игра. Засега въпроса с сях все още не е уреден”, сподели Ивайло Хаджигаев-управител на ОФК „Беласица”.

„Тренираме с настроение. Направих разбор на изминалия мач срещу ЦСКА-1948-ІІ, който загубихме с 0:1 , и ме е много яд, защото ние също имахме своите възможности да излезем с чест от двубоя. Станалото – станало. Трябва да се поучим от някои допускани грешки, които се стремим да изчистим по време на заниманията през седмицата. Съвсем внимателно наблюдавам изиграните мачове на задаващите се противници, така е с този, с когото ще се срещнем в събота на стадион Арена Симитли – Струмска слава Радомир. Подбрал съм отделни моменти от досега изиграните срещи от настоящото първенство на Струмска слава, и  всичко това ще покажа на видео на моите възпитаници в съблекалнята. С две думи – готвим се много сериозно и отговорно за мача срещу Струмска слава”, сподели Венцислав  Иванов.

Групата от 18 футболисти ще отпътува за Симитли в деня  на мача. Ще има промени в състава като цяло , за разлика от изминалия мач, игран срещу дубъла на ЦСКА-1948. С кои 11 ще започне срещата, наставникът на петричкия тим Венцислав Иванов ще обяви на разбора преди мача срещу „Струмска слава” Радомир.

Ташко СУЛЬОТОВ