С рошава перука кметът на Дъбрава Росен Георгиев се превърна в Елвис Пресли, изригна: Кралят на рокендрола е жив

 

32-24-02
Росен Георгиев

Първият мъж на благоевградското село Дъбрава се превъплъти в легендата Елвис Пресли. Той  качи във фейсбук любопитна снимка с перука, наподобяваща прическата на популярния певец, и черни очила.

„Няколко пъти ви казвам, че Елвис е жив, но вие не ми вярвате… Честит празник!!! Самоиронията е важна за всеки политик!”, написа той под фотоса и получи десетки харесвания.

Всички в селото знаят, че кметът им Росен Георгиев е луд по рок музиката. По негова инциатива в Дъбрава през август се провежда музикалното предизвикателство The Brava fest.

Миналата година на сцената там излезе една от най-известните и алтернативни български групи – Wickeda („Уикеда”). Стилът им трудно може да се определи дори и според самите музиканти. Представлява хибрид от рок, ска, фънк, пънк и други стилове. Сред известните им хитове, които чуха почитатели на този стил музика, бяха „А ние с Боби двамата пием кафе”, „Обичам”, „Мариана”, „Спомени”.

В Дъбрава често звучат най-големите рок хитове, авторски парчета и музика от световните класации.

Миналата година през януари Росен Георгиев оглави Сдружение на кметовете в Благоевград. В сдружението участват кметове и кметски наместници от 15 населени места в общината.