С три двойки близнаци започна годината в Дупница

Семейство от Бистрица се радва на втора двойка дечица, ще ги кръщава кметът на селото

Три двойки близнаци са проплакали от началото на годината в дупнишките болници. Четири от децата са записани като жители на община Дупница. Последната двойка са близначките Мария и София, които са родени на 10 февруари.

Изключително рядко събитие бе регистрирано тази година, след като на семейство от село Бистрица им се роди втора двойка близнаци. Родители на малчуганите са Цветелина Скоклева и Костадин Ламбов. Дечицата на Цветелина и Костадин вече са над 40 дни. Момченцата носят прекрасните български имена Борислав и Георги. Преди тях в семейството са родени близнаците Станко и Силвия, а през 2019 г. – баткото Николай. Пет от общо шестте деца, за които се грижи семейството, са родени за  период само от 2 години.

Кирил Огненски

„Цветелина и Коцката са много добро семейство, отзивчиви, добронамерени, приятни хора и дори доста притеснителни. Аз съм им кум. В неделя правиха т.нар. „погачка” на малките и сред гостите бяха съпругата ми Снежина и дъщеря ми Ваня”, сподели кметът на Бистрица Кирил Огненски. Той разказа, че в Бистрица не е имало други двойки близнаци и хората много им се радват.

„Лично аз също много им се радвам. Като кмет ще направя постъпления от общината да им помогнат. Всяко младо семейство има нужда от помощ. Преди това обаче задължително ще говоря с таткото, за да разбера дали са съгласни. Той е международен шофьор и постоянно пътува. За мен двамата са герои. На днешно време е трудно да срещнеш семейство с две деца, а те се грижат за шест”, каза кметът на Бистрица Кирил Огненски.

„Никога не сме били по-щастливи!”, пише в една от социалните мрежи радостната майка, която е от дупнишкото село Яхиново.

От кметството съобщават още, че раждаемостта в община Дупница се запазва в сравнение със същия период на миналата година. 45 са новородените деца към 18 февруари, като за същия период през 2020 година те са били 49.