С три изиграни докрай мача започна футболното първенство в „Струма-2”

„Огражден 1955” и „Беласица-08” продължи само 10 минути

С непълен брой срещи стартира първата част на новото първенство на областна група „Струма-2”. В Кърналово четата на Мартин Бояджиев надигра домакините „Стрела”. Отборът от Кърналово демонстрира силна игра през втората част на двубоя и в крайна сметка взе победа с 4:3. През първата част на срещата гостите контраатакуваха, но на четири пъти Мартин Бояджиев не успя отблизо да простреля вратаря на домакините. Мачът започна добре за футболистите на „Стрела”, които поведоха с гол от дузпа, реализирана от Сашо Стоянов. Две нови попадения за „Стрела” отбеляза Илиян Стойчев и резултатът набъбна на 3:0. На почивката Мартин Бояджиев направи обстоен разбор на играта на „Вихър” и даде насоки как да се излезе от негативния развой до момента. Това даде своя положителен ефект. Този път контраатаките на гостите бяха далеч по-ефективни и истински вихър се извиси на терена в Кърналово. Три гола отбеляза с глава Георги Ангушев след отлични центрирания на Мартин Бояджиев. В 86-ата минута отново след центриране от фаул на Мартин Бояджиев Илия Янков с глава донесе радост за феновете, дошли от Кавракирово да ги подкрепят, за 4:3.

В Митиново местният „Светкавица” претърпя загуба

 

с 1:4 от „Ураган” (Михнево). Гостите откриха резултата в 9-ата минута с попадение на Васил Петров. В 20-ата минута ексмладежкият национал Владимир Кабранов, сега футболист в „Светкавица”, разтресе напречната греда зад стража на гостите. Две минути преди края на първата част Кабранов изравни с глава за 1:1. При ответна атака на гостите Димитър Касареев направи резултата 1:2. След почивката гостите с бързи контраатаки напълно разколебаха колегите си от „Светкавица” и ги победиха след попадения на Васил Петров и Петър Йочев. Така с краен резултат 4:1 „Ураган” победи „Светкавица” като гост.

В Кулата местният „Граничар” претърпя тежка загуба

 

с 0:5 от „Струма” (Марикостиново). Пълен господар на терена бе отборът на гостите, които чрез две попадения на Йордан Бербатов и по едно на Йордан Терзиев, Георги Бъчваров и Марин Георгиев-Мерата спечелиха трите точки.
В Първомай мачът между

 

„Огражден 1955” и „Беласица-08”

 

от едноименното селище се игра само 10 минути. Отборът на гостите беше събрал едва 7 футболисти, защото останалите бяха заети и контузени. Въпреки това ръководството и треньорският им щаб изведоха наличните седем футболисти на терена, но единият от тях се контузи в 10-ата минута и при това положение главният съдия съгласно наредбата прекрати по-нататъшната част на мача. Отборът на домакините отбеляза два бързи гола и сега се очаква решението на СТК на ОблС на БФС-Благоевград за крайния резултат, пo всяка вероятност ще бъде 5:0 в полза на тима от Първомай.

В Коларово мачът „Подгорец” – „Яворница”

 

от едноименното селище бе отложен от ОблС на БФС след съгласие на двата отбора.
Отложен беше и мачът „Калабак” (Самуилово) и „Огражденец” (Кърналово) по споразумение на двата отбора заради участие на „Калабак” в турнира „Синьо лято”.

Ташко СУЛЬОТОВ