С 3:0 гейма „Марек Юнион-Ивкони” не остави никакви шансове на „Монтана”

Дупничани победиха с категоричното 3:0 гейма.
  • Наставникът на дупничани Виктор Карагьозов: Изключително много разчитаме на феновете си, те са важен играч в нашия отбор

„Марек Юнион-Ивкони” победи категорично силния отбор на „Монтана”, който е и един от основните му конкуренти за място в челото на Суперлигата. Волейболистите от дупнишкия клуб разбиха противниковия отбор с 3:0 гейма. Дерби имаше само в първия гейм, когато играта беше по-равностойна. Дупничани обаче показаха характер в средата на частта, когато взеха нещата в свои ръце и я затвориха при 25:23.
В следващите два гейма Боби Апостолов и компания не оставиха абсолютно никакви шансове на съперника си и правеха каквото си пожелаят на игрището за радост на своите фенове, които бяха около 1000.
Най-резултатен за марекчани във втори пореден мач бе привлеченият от „Славия” младок Илиян Преспов, който реализира 13 точки (1 ас), а центърът Павел Душков добави 11 пункта (1 ас, 1 блокада). За „Монтана” над всички бе бившият играч на дупнишкия клуб Тодор Вълчев, който се отчете с 9 пункта.

Волейболистите на „Марек Юнион-Ивкони” поздравяват верните си фенове след убедителната победа.

С победата „Марек Юнион-Ивкони” събра 6 точки (2 победи и 1 загуба) и се изкачи до 4-тото място във временното класиране на волейболния ни елит. Отборът от Северозапада е една позиция по-надолу със същия актив.
„На базата на това, което имах като информация преди срещата, смятах, че нашият отбор има своите големи шансове да победи отбора на „Монтана”. В интерес на истината започнахме малко сковано срещата, най-вече заради важността на мача. След първия гейм голяма част от нещата, които тренираме и бяхме замислили, се получиха. Не мога да кажа дали съм очаквал повече от съперника. Нали знаете, има една приказка, че противникът играе толкова, колкото му позволиш. Безспорно „Монтана” е добър отбор, но в двубоя ние показахме голяма част от нашите достойнства. Разполагаме с двама добри разпределители и не искам единият от тях да не взима участие в мачовете. На този етап Чоно Пенчев играе повече, но другият ни разпределител Светослав Станков има различен стил на игра и това обърква другите отбори”, каза след победата наставникът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов.
Той коментира и добрата игра на либерото Владислав Иванов-Лимона и ветерана Костадин Стойков, който бе избран за играч на мача:
„Това са състезатели от световна класа. Те затова са и тук, за да помогнат на младите да покажат своите волейболни качества. Младите се учат от тях и с опита си Иванов и Стойков изнасят голяма част от тежестта. Владислав Иванов е играч на световно равнище, изиграл много мачове за националния отбор и прави голяма разлика в нашия състав”.

Виктор Карагьозов

Накрая специалистът отчете и голямата помощ, която е оказала дупнишката публика за категоричния успех.
„Публиката много ни помогна. Тя е много важен състезател и играч в нашия отбор. Винаги е приятно, когато отборът бие и хората са щастливи. Изключително много разчитаме на феновете си”, завърши старши треньорът на тима от Дупница.
В следващия кръг „Марек Юнион-Ивкони” има тежка визита в добричката зала „Добротица”, където ще се изправи срещу местния „Добруджа 07”. Двубоят е насрочен за 4 ноември, понеделник, от 18,30 часа.