С 5000 лв. обновяват площадката в детската градина в Овчарци

Обновяване на площадката в детската градина предстои в село Овчарци. Средствата в размер на 5000 лв. са осигурени по проект, спечелен от ДГ „Света Анна” – Сапарева баня, по Националната програма „Чиста околна среда“ – „Обичам природата и аз участвам“.

„Проектът, с който спечелихме финансирането, се казва „Детето и природата” и предвижда облагородяване на детската площадка в двора на градината. Ще бъдат закупени две комбинирани съоръжения с катерушки, пързалки и тунел и ще се оформят два пясъчника. Ще бъде направен и алпинеум и ще засадим цветя, които ще са дарение от родителите. Проектът включва и работа с родителите на екологични теми, разходки сред природата. Заложена е екскурзия за децата до курорта Паничище”, каза директорът на градината Цветана Гладникова. Очаква се дейностите по проекта да започнат в края на този месец.

Припомняме, че забавачката в Овчарци е филиал на ДГ „Света Анна” – гр. Сапарева баня. В момента там се обучават 27 деца от различни възрасти, събрани в една група. В градината работят две учителки, една помощник-възпитателка („лелка”) и един работник по поддръжката.

Припомняме още, че след спечелен от общината проект миналата година детската градина в планинското село бе основно ремонтирана и обновена.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА