Талант от Петрич с повиквателна за националния тим на Австралия

Селекционерът на националния отбор на Австралия за младежи до 23 години Тони Видмар e изпратил повиквателна за вратаря на ЦСКА Илия Шаламанов-Тренков.

20-годишният вратар от Петрич е роден в Бризбейн (Австралия) по време на престоя на родителите му там, но започва с футбола в школата на Беласица.

След това преминава в ДЮШ на ЦСКА и именно с „армейците“ подписва първия си професионален договор.

През 2020 г. дори попада в групата на „червените“ за мач с Локомотив (Пловдив).

След това е даден под наем в Литекс.

През 2021 г. се завръща на „Армията“ и в момента е част от дубъла на ЦСКА.

За пети път получава повиквателна за младежкия национален отбор на Австралия от тамошното футболно ръководство. Три от тях са пропаднали заради пандемията от Ковид 19.

„От 20 до 28 март т.г. ще взема участие в лагера на младежкия отбор до 23 години на Австралия, който има база на брега на езерото Комо в близост до Милано, Италия. Две контролни срещи ще изиграем през това  време -срещу младежкия отбор на Швейцария като гости и срещу мъжкия отбор на ФК Комо Италия-участник в серия Б на италианското първенство. Този лагер е генерална репетиция на младежкия отбор на Австралия преди участието ни на големия футболен турнир, който ще се проведе във Франция с много отбори-участници, известен като малко световно първенство”, сподели вратарят Илия Шаламанов-Тренков.

Ташко СУЛЬОТОВ