Танци от девет държави люляха сцената в Кюстендил

„Партньори“ честват 15-и рожден ден с уникален спектакъл

В единствен по рода си спектакъл в Кюстендил бяха пресъздадени народни танци от девет държави. Това съобщи Веска Миланова, председател на Сдружение „Партньори“. С този спектакъл, наречен „Турнето“, сдружението отбелязва 15 години от създаването си. Той се проведе при стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки и е част от проекта „Разнообразието е богатство“, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

„С много настроение и професионализъм, с много оригинални хрумки и закачливи костюми, танцьорите пресъздаваха особеностите на танци от Гърция, Румъния, Грузия, Украйна, Русия, Израел, Сирия, Полша и, разбира се, от България.

Творческият екип на проекта: Лозен Йорданов – режисьор, Тони Кенов – хореограф, Евгени Серафимов – сценография, Лилия Серафимова – видео заснемане и Катя Хаджийска – костюми, успя изключително професионално да обедини танците от различните националности в един прекрасен букет, който танцьорите поднесоха на публиката“, сподели Миланова.

По думите й този спектакъл е абсолютното доказателство за това, че разнообразието ни обогатява и ни прави по-добри.

„Обогатен е не само репертоарът на танцова формация „Партньори“, обогатени сме с нови знания, нови приятелства и нови мечти“, категорична е Веска Миланова.