Танчо Калпаков стартира седмицата с камерен състав от футболисти

От вторник на стадион „Бончук“ стартира тренировъчния цикъл на мъжкия отбор на ФК Марек за мача срещу Славия ІІ (София). Той ще се играе в събота в Дупница.

На този етап неприятното за старши треньора Танчо Калпаков е че не работи с куп футболисти, тръшнати от вирусно заболяване. Това бе причина да се подаде и жалба за отлагане на мача за Купата на АФЛ срещу отбора на Чавдар (Ботевград), който трябваше да се играе в сряда на стадиона в град Елин Пелин. Всички в клуба са с надежда, че по-голяма част от заболелите футболисти, макар и с малък брой тренировки, да бъдат на разложение на наставника в събота, за да се противопоставят успешно на дубъла на Славия ІІ, воден от старши треньора Иван Иванов, който е и част от треньорския щаб на А националния отбор на България.

„Предстои ни много тежък и оспорван двубой срещу столичния Славия ІІ, в който играят много млади и перспективни футболисти, с които колегата Иван Иванов работи на ниво. Ненапразно неговият възпитаник Наско Кехайов бе трансфериран в отбора на ЦСКА 1948. Част от младите футболисти взеха и участие в официални срещи на първия отбор на Славия. Имам представа за играта на столичния тим. Продължавам да набирам информация за тях по свой начин. Надявам се нашите футболисти да разберат сериозността на този мач, да не повтаряме грешките от изминалия мач срещу ЦСКА 1948 ІІІ, защото ръководството и феновете не заслужават да ги огорчаваме. В събота очаквам на трибуните да са нашите приятели – феновете, в увеличен брой, и с тяхна помощ и пълно раздаване на терена на нашите футболисти да приключим първата фаза от първенството с победа и да останем на върха на таблицата”, сподели Калпаков.

Ташко СУЛЬОТОВ