Танчо Калпаков, старши треньор на Марек: Нагласата е да спечелим дербито срещу Чавдар (Етрополе)

Ташко СУЛЬОТОВ

Както е известно, в първия кръг за първенството на ЮЗ Трета лига отборът на Марек по програма почиваше. Това не се понрави на новия старши треньор на мъжкия отбор на клуба Танчо Калпаков, който сподели следното: „Две седмици наличните ни футболисти не се срещнаха на терена с противников отбор и това се отрази на игровата подготовка. Независимо от всичко, се готвим сериозно и отговорно за мача от втория кръг за първенството, който ще бъде първи за нас, и то като домакини, срещу отбора на Чавдар (Етрополе). Всички занимания проведох на стадион „Бончук“.

Новопривлеченият Александър Башлиев все още не е готов и при това положение няма да попадне в групата за дерби мача. Предстои ни един много тежък двубой срещу отбор, изграден от млади таланти и няколко именити футболисти, със стаж в професионалния футбол. Фокусираме нещата върху играта на нашия тим. Надявам се тези, които ще изведа на терена, да покажат истински дух и с подкрепата на нашата вярна публика да излезем с чест от срещата. Дебело подчертавам, че очаквам голямо присъствие по трибуните и така желаната подкрепа на нашия 12-ти играч“.
Групата футболисти, на които ще разчита Калпаков в този мач, ще бъде определена в деня на срещата.

Старши треньорът на Чавдар Йордан Юруков сподели: „Не си правим илюзии, че на стадион „Бончук“ ще ни бъде леко. Отборът на Марек изпадна от Втора професионална лига, но успя да запази почти състава си, дори и да го надгради, привличайки няколко добри футболисти. Всичко това подсказва, че колегата Танчо Калпаков ще търси всякакъв начин за бързо завръщане отново във Втора професионална лига от следващото първенство. От нашите футболисти все още няма да мога да разчитам на Николай Иванов, който изостава с подготовката заради извършена операция от херния. Очаквам футболистите, на които ще гласувам доверие в този дерби мач, да дадат всичко от себе си, и с играта си да задоволят вкуса на присъстващите на стадион „Бончук“. Надявам се да излезем с чест от двубоя“.