Тежка катастрофа! 35-годишна жена и две деца пострадаха след удар в тир край Благоевград

Снимка: БГнес

Шофьор блъсна 10-годишен и избяга, при друго ПТП семейство се озова в болница заради отнето предимство

35-годишна жена и две момичета на около 10 години пострадаха след тежка катастрофа на пътя Благоевград – ГКПП “Станке Лисичково”. Инцидентът е станал към 10,45 ч. Лек автомобил “Пежо” се е блъснал странично в предната дясна част на товарен автомобил “МАН” – платформа за превоз на тежка техника. Пътният инцидент е станал на прав участък между селата Селище и Логодаж. Пежото е управлявано от пострадалата жена, като най-вероятно тя е направила опит да изпревари камиона. Пътувала е с децата от село Селище към Логодаж.

При пътния инцидент с материални щети – две счупени огледала, е и лек автомобил “Мазда”. Най-вероятно той е успял да се промъкне между пежото и товарния автомобил. Две линейки транспортираха пострадалите в “Пирогов”. Едното дете е с фрактура на ръката, а другото е с травми по лицето. Жената е в по-тежко състояние.

На мястото пристигна и екип на полицията за оглед и установяване причините за произшествието. Движението в участъка се осъществяваше в една лента.

Пътните инциденти в Благоевградско зачестяват. Само преди ден на 11 май водач блъсна дете в Благоевград и избяга от местопроизшествието. Инцидентът е станал на ул. „Илинден“. Лек автомобил е помел 10-годишно момченце, което пресичало пътното платно. Детето е пострадало, има охлузвания по тялото, но няма опасност за живота му.
Шофьорът избягал, а по случая се води разследване.
Уведомена е Районната прокуратура в Благоевград.

При друга катастрофа, също преди ден, пък сeмeйcтвo пocтрaдa крaй Блaгoeвгрaд. Бaщa, cъпругa, дъщeря и приятeлят й ca c трaвми, cлeд кaтo c кoлaтa cи oтнeли прeдимcтвoтo нa друг aвтoмoбил и пocлeдвaл удaр. Пътният инцидeнт е станал на “Зeлeндoлcкo шoce”. Пocтрaдaлитe ca бeз oпacнocт зa живoтa и са прегледани в чacтнaтa бoлницa в Блaгoeвгрaд. Eдин oт тях e c вeрoятнa фрaктурa нa крaйник, друг ce oплaквa oт бoлки в кръcтa, a ocтaнaлитe ca c нaтъртвaния и шoк oт прeживянoтo. Прoбитe зa aлкoхoл нa двaмaтa вoдaчи ca oтрицaтeлни.