Тежка пневмония е причина за смъртта на 2-годишното дете в Бобошево

Пневмония е водещата причина за смъртта на 2-годишното дете в Бобошево, съобщиха от  Апелативна прокуратура – София. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят действия по разследване по досъдебно производство, образувано за смъртта на 2-годишно дете в град Бобошево.

На телефон за спешни случаи 112 е постъпил сигнал за дете със здравословни проблеми – неразположение и температура около 37,7⁰.

При пристигане на адрес – къща в кв. “Въртен камък“ в град Бобошево, медицинският екип от Спешния център в – Дупница е установил, че 2-годишната Л.М. е починала.

Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието. Не са били открити видими следи от насилие по тялото на жертвата.

Разпитани са близки на детето и лекарят. Извършена е аутопсия на трупа. По първоначални данни смъртта на Л.М. е настъпила в резултат на остро възпаление на белите дробове (пневмония). Разследването продължава под надзора на прокуратурата, уточниха за агенция “Фокус” от пресцентъра на държавното обвинение.