Тежка програма за „Марек“ във Втора лига

Цветан Видински
  • Дупничани гостуват в Симитли в първия кръг, във втория приемат столичния „Септември“

  • Президентът Цветан Видински: Все още няма развитие около бюджета

 

„Марек“ ще започне участието във Втора професионална лига с люто югозападно дерби в Симитли срещу местния „Септември“. Това отреди жребият, теглен в Националната футболна база. В столичния квартал „Бояна“ представител на дупнишкия клуб беше вицепрезидентът Васил Василев. Във втория кръг „Марек“ ще се изправи срещу друг отбор с името „Септември“ – този от столицата, който е и един от претендентите за промоция в Първа лига. Следващото гостуване пък ще бъде на „Янтра“ (Габрово), а в четвъртия кръг на стадион „Бончук“ ще гостува друг клуб с традиции, а именно варненският „Спартак“. След това на дупничани им предстои друго дерби на Югозападна България – визита на „Миньор“ в Перник.
Шампионатът във втория ешелон започва на 24 юли, като участие в него ще вземат цели 20 отбора. Три от тях ще са дублиращите тимове на елитните „Лудогорец“, „Ботев“ (Пд) и ФК ЦСКА 1948.

Дупнишките футболисти започват с тежките мачове в професионалния футбол още от първите кръгове.

„Доста тежка програма. Така или иначе трябва да играем срещу всички съперници в групата. По-добре щеше да бъде да започнем участието си във Втора лига с домакинство пред нашите фенове, но за съжаление сме гости в първия кръг“, каза пред „Вяра“ президентът на „Марек“ Цветан Видински.
Той разкри, че все още няма никакво развитие около финансирането на клуба. Както вече писахме, на първата тренировка преди седмица от ръководството на марекчани обявиха, че ситуацията в Дупница е тежка и към момента са осигурили по-малко от половината бюджет.
„Към момента няма нищо ново около нашия бюджет. Дори все още чакаме да се официализира договорът с букмейкърската компания, който обявихме още преди месеци. От наша страна контрактът е подписан, но чакаме това да стане факт и от другата страна. Надяваме се, че това ще се случи скоро“, допълни силният човек на „Бончук“.
В петък от 10 часа сутринта дупничани ще изиграят и втората си контрола от предсезонната си подготовка. Те ще гостуват в Благоевград, където ще се изправят срещу местния „Пирин“ на стадион „Христо Ботев“. Два дни по-късно пък „Марек“ ще има спаринг срещу отбора на футболистите без договори, който традиционно е воден от бившия наставник на дупничани Румен Стоянов. Срещата ще се играе в неделя от 10,30 часа в Брезник, като в нея участие ще вземат играчите на дупнишкия клуб, които получават по-малко време на терена.

Димитър ИКОНОМОВ