Тежък мач с пропусната дузпа за „Беласица” в Гоце Делчев

Петричани са с една точка пред „Марек”

Така важната победа се изплъзна на „Беласица” при гостуването в Гоце Делчев. Петричкият тим се нуждаеше от 3 точки, за да остане на върха с по-стабилна преднина пред следващите го по петите отбори на „Марек”, ФК „Кюстендил” и „Вихрен” (Сандански).

Мачът от 18-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига започна с гол, отбелязан от Патрик Попов в 6-ата минута, който се възползва от меле пред вратата на домакините и откри за 0:1. Радостта на петричани обаче беше кратка. В 14-ата минута Лъчезар Дафков изравни за 1:1. Върховият момент за „комитите” бе в 43-тата минута. Тогава отлично ръководещият мача арбитър Георги Иванов отсъди дузпа в полза на „Беласица”. Явно напрежението си каза думата и капитанът на отбора Марти Таушанов изпрати топката в аут.
След почивката по-добрият отбор на терена бе този на гостите. За жалост продължиха неточните им удари пред вратата на домакините и така срещата завърши при резултат 1:1. Така в класирането на групата „Беласица” остава на върха, но само с една точка пред „Марек”, които победиха с 6:0 на стадион „Бончук” отбора на „Левски” (Чепинци), с две точки пред ФК „Кюстендил”, които победиха „Гранит” (Владая) като гости с 2:0  и с 3 точки пред „Вихрен”, които победиха „Надежда” (Доброславци) като гости с 1:0.

След мача наставникът на „Беласица” Саша Симонович сподели: „Много тежък мач срещу един отбор, който искаше да се докаже на всяка цена срещу нас. През целия мач стояхме по-добре на терена, но не можахме да реализираме 5-6 чисти голови положения и да победим. Върхът в мача беше пропусната дузпа от страна на капитана Марти Таушанов. Не виня момчето за нищо, случват се такива неща във футбола. Създадохме доста добри комбинации, но за жалост липсваше точният човек за реализация. Някои от футболистите, които взеха участие в този мач, не играха на обичайните си постове. Не се представиха на ниво и футболистите, на които разчитах много, но показаха неочаквано слаба игра. Всичко, каквото трябва да си кажем с футболистите, ще го направя в съблекалнята. Осезателно бе отсъствието на основните футболисти – халфовете Симеон Бояджиев и Тони Костадинов, които не взеха участие в мача заради контузии. Не бе на мое разположение и централният защитник Божидар Янков заради извършена операция вследствие на неприятната контузия в изминалия мач срещу „Надежда” (Доброславци) още в 5-ата минута. Вече мислим за мача за Купата на България, когато в понеделник, 1 март, ще гостуваме на „Локомотив” (Пловдив).

 

Ташко СУЛЬОТОВ