ТЕЦ „Бобов дол” дари оборудване на детска градина „Дружба”  за 25 000 лв.

ТЕЦ “Бобов дол” осигури оборудване на обновената и модернизирана детска градинаДружба“ в Бобов дол. Обзавеждането е дарение за забавачката в кв. „Миньор” от дружеството. „От ТЕЦ-а доставиха напълно безплатно за детска градина „Дружба” 80 гардеробчета, 80 креватчета с дюшечета и възглавнички, 20 столчета, 5 пейки, модулни секционни шкафове за занималните на трите групи, офис обзавеждане за кабинета на директора и за учителската стая. Цялото обзавеждане вече е в градината”, каза Венета Илиева – гл. експерт „Образование, култура, читалища, традиции и ритуали” към общинската администрация.

Оборудването е на стойност около 25 000 лв. Осигурено е във връзка с мащабния ремонт на градината, извършен в последните 2 г. по Програмата за развитие на селските райони. Тъй като по проекта не бе предвидено финансиране за оборудване, то трябваше да се осигури от общината или да се ползват старите мебели.

Стана ясно още, че в петък, 30 юли, във връзка с приключването на реконструкцията в градината ще има официално откриване.

Юлияна КОЛЧАКОВА