Тийнейджъри от Гоце Делчев дадоха старт на второто издание на Ученически спортни игрите в зала „Неврокоп Арена“

 

36-15-03-4f707b9493e72d15259e3096a0c5c354_l

Междуучилищни спортни игри откриха във вторник в Гоце Делчев. В спортната зала „Неврокоп Арена“ дадоха старт на второто издание на Ученически спортни игри – Гоце Делчев 2017. В турнира се включиха всички училища от общинския център, както и училища от Брезница, Корница, Мосомище и Борово. Отборите са разпределени в три възрастови групи: 5.-7. кл., 9.-10. кл. и 11.-12. кл. В рамките на четири дни учениците ще мерят сили в седем вида спорт: футбол, хандбал, баскетбол, волейбол, тенис на маса, шах и канадска борба.

Победителите в различните видове спорт ще бъдат тържествено обявени на 24 февруари (петък). Класиралите се на първо място в отделните спортове ще се явят на областните ученически състезания, които ще се проведат през март в Благоевград.

Ученическите турнири в Гоце Делчев се организират от общинската управа, която има амбиция през следващата година те да прераснат в регионални, в които да се включат и училищата от съседните общини – Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

„За нас, общинската управа, е много важно да се провеждат тези турнири, за да се активират младите хора заедно с образованието да обърнат внимание и на спорта, защото чрез него младите хора се развиват и усъвършенстват“, каза зам.-кметът на общината, Богдан Боцев.