Тодор Лучков от Петрич моржува по гащета на -20 градуса, разкри: Студът лекува 

 

08-01-08-11
 Регионалният представител за област Благоевград в Българския пациентски форум Тодор Лучков от Петрич гордо позира по гащета на шезлонга и в басейна при температури от –20 градуса навън08-01-08-33

Регионалният представител за област Благоевград в Българския пациентски форум Тодор Лучков от Петрич смрази приятели и познати с нестандарните си изяви в най-големия студ. Той се обтегна на шезлонг насред зима при температури от минус 20 градуса. За кулминация цъмбурна в ледените води на външен басейн в хотелски комплекс в региона. Ухилен до уши и с високо приповдигнат дух, Тодор Лучков заяви, че след половин час на снежния шезлонг човек се чувства все едно се хвърлял за кръста на Йордановден. „Уникално е, приканвам всичките ми познати да направят същото и те”, възкликна той. Петричанецът запамети престоя си навън в ледения ден със снимки, които незабавно пусна във фейсбук, където пък събраха десетки харесвания. Смелчагата подчерта, че всъщност излизането му само по гащета в студа навън е заради лековития метод криотерапия.

„Под действието на студа кръвоносните съдове на кожата и подкожно-мастната целулоза се свиват, за да се разширят след процедурата и да получат прилив на кръв и хранителни вещества. Засилват се обменните процеси в тези слоеве, ускорява се извеждането на продуктите на обмена, което подобрява състоянието и външния вид на кожата. Освен това, кратковременното въздействие на свръхниските температури тонизира и укрепва кръвоносните съдове, представлява профилактика против появата на разширени вени, възстановява обмена на веществата и укрепва организма като цяло. Особено ефективно е използването на криотерапията в комбинация с други физиотерапевтични процедури. В частност криотерапевтичните сеанси позволяват да се облекчи мускулната треска след спортни занимания и прекрасно се съчетават с масажа във фитнеса”, като истински експерт коментира Тодор Лучков.