“Топлофикация Перник” е реагирала на 1323 обаждания на абонати

“Топлофикация Перник” е реагирала на 1323 обаждания на абонати от началото на годината, съобщи изпълнителният директор на дружеството Ясен Кацаров. Повечето от гражданите предпочитали комуникацията да се осъществи чрез обявения национален телефон на предприятието – 0700 500 20. “В 55 на сто от позвъняванията абонатите търсят информация относно задължения, срокове и места за плащане на сметките”, посочи Кацаров. Клиентите предпочитали да отчетат сами показанията на топломерите и да ги съобщят по телефона. От услугата обаче се възползвали единствено абонатите, чийто топлинен счетоводител е “Топлофикация”.
От началото на годината са приети 2058 заявления за деклариране на показания. Това е средно 686 на месец, посочи Кацаров.
При аварийни прекъсвания на парното и топлата вода гражданите могат да получат информация по телефона за времетраенето на отстраняване на аварията.
Дружеството се стреми да постигне европейски стандарти в обслужването, каза още изпълнителният директор. По думите му “Топлофикация” ежегодно анкетира гражданите за качеството на ползваната услуга и приема техни препоръки за подобряването й.