Торта „облече“ народна носия за рождения ден на ТС „Магия“ в Големо село

С много усмивки, танци и настроение Танцов състав „Магия“ към НЧ „Разметаница 1919“ отпразнува своя втори рожден ден. Танцьорите се събраха в репетиционната зала на читалището в Големо село.
Кулминацията на празника бяха искрящите свещи върху красивата торта. Сладкарското произведение бе украсено с шевици, а на върха му се извисяваше фигура на мома, облечена в народна носия.


Много искрени емоции белязаха тържеството на един от най-младите състави в Разметанишкия край.
С времето ТС „Магия“ се превръща в истинска школа по родолюбие. Заниманията не включват само техническо усвояване на стъпките на българските хора, но и познания за различните фолклорни области, за носиите, за обичаите и обредите, които ни връщат към здравите корени на българщината.


„Много сме щастливи, че до този момент успяхме да се запазим като колектив и да бъдем заедно като едно голямо семейство! Колкото да празника, мина чудесно. С много танци и хора! Радваме се, че сме толкова сплотени и всички вървим ръка за ръка заедно“, сподели за „Вяра” репетиторът Райна Ковачка-Иванова.
„Пожелахме си още дълги години да бъдем заедно, за да пазим корените си, да съхраняваме българските традиции и обичаи и да ги предаваме с много любов на поколенията“, допълни още тя.