Трагедия! Двама младежи загинаха при катастрофа между автомобил и автобус преди Сапарева баня

Момиче и момче на 17 години са в болница, без опасност за живота

 

Разследването се води под ръководството на Окръжната прокуратура в Кюстендил

 

Двама младежи загинаха при тежка катастрофа между автобус и лек автомобил на пътя с. Овчарци – Сапарева баня. Още двама тийнейджъри са настанени в частната болница “Свети Иван Рилски 2003”, без опасност за живота. Малко преди 12.00 часа в сряда, лек автомобил “Фолксваген”, управляван от 19-годишен водач прелита с колата си в насрещното движение и на последния ляв завой преди гр.Сапарева баня се удря в автобуса. След  удара фолксвагенът се забива в мантинела на пътя. На място умират водачът на автомобила и момче, пътуващо на задната седалка.

Починалият шофьор Данислав К. от Сапарева баня е единственият пълнолетен в колата. Всички останали са на по 17 години. В частната болница са настанени момче от Сапарева баня и момиче от Дупница. Младежът е с фрактура на раменна кост, а  момичето е с контузии в лицевата част и по тялото. И двамата са преминали прегледи и са консултирани със специалисти. Те са вън от опасност за живота, но са оставени под лекарско наблюдение в реанимацията на лечебното заведение.

Екипи на Центъра за спешна медицинска помощ от Дупница и Сапарева баня, полиция и пожарна обслужваха тежкото произшествие на място. На шофьора на автобуса К.Станоев  е взета алкохолна проба, която е отрицателна. Пред разследващите той  е споделил, че е направил всичко възможно, за да избегне челен удар. Колата се е движила с висока скорост, а трагичният инцидент е станал за секунди. В опит да избегне сблъсъка, автобусът е напуснал пътното платно и е пропаднал в канавката. В рейса по линията село Сапарево-Дупница са пътували около 15 души, като сред тях няма пострадали.

Часове наред криминалисти извършваха оглед на местопроизшествието. Парчета от автомобила бяха разпилени на метри от пътното платно, а предната му част бе смачкана до неузнаваемост. Движението на превозни средства бе преустановено за часове.

Разследването по образуваното досъдебно производство се води под ръководството на Окръжната прокуратура в Кюстендил, съобщиха от държавното обвинение. То е възложено на следовател от отдел “Следствен” към ОП-Кюстендил.

Продължава работата за изясняване на всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент, казаха от полицията.