Трагедия: Млада жена загина след челен удар между тир и кола край Благоевград

Разследването по досъдебното производство се води под ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград

40-годишна жена почина след челен удар между лек и товарен автомобил на главен път Е-79. Пътният инцидент стана в четвъртък сутринта между град Симитли и Благоевград, в близост до комплекс „Монца”. Екипи на пожарната съдействаха за изваждането на затиснатата в смачкания автомобил водачка. Въпреки бързата им реакция, минути след като бе транспортирана за оказване на медицинска помощ, пострадалата издъхна от тежките травми, несъвместими с живота. Изясняват се причините за тежкия пътен инцидент. Пробите за алкохол и наркотици на водача на товарния автомобил са отрицателни.

Снимки – БГНЕС

 

Разследването по образуваното досъдебно производство се води под ръководството на Окръжна прокуратура –Благоевград.

По първоначални данни лек автомобил, управляван от 40-годишната жена е навлязъл в лентата за насрещно движение. В следствие на нарушаване на правилата за движение е последвал удар с товарен автомобил. При пътния инцидент водачката е получила тежки увреждания, от които е починала, съобщават от Окръжна прокуратура-Благоевград. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на съдебномедицинска и автотехническа експертизи.

Заради катастрофата временно бе ограничено движението по път I-1 Благоевград – Симитли в района на тунел “Железница”. След ПТП-то се образуваха километрични опашки в посока „Кулата”. Въведен бе обходен маршрут.