Трайчо Трайков поведе листата на „Нова република” в Пиринско, и шефът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски ще се бори за депутатско кресло

 

33-02-02-traiho1
Трайчо Трайков

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е издигнат за водач в листата на  „Нова република” в Благоевградска област. Към депутатските кресла ще се стремят още общинският председател на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски, Спас Тетимов, Радко Тумбев, адвокат Катя Симеонова, Борис Джолев, Влади Миленков и други.

Все още не е потвърдено името на Трайчо Трайков за водач на листата, но 99% е сигурен, обяви общинският председател на ДСБ Калоян Ханджийски. Все още не са подредени имената в листата, като това ще стане до края на седмицата.

33-02-02-%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%b8%d0%b0%d0%bd2
  Калоян Ханджийски

От партийните редици шушукат, че Трайков, който сега е говорител на „Нова република“, си е избрал Благоевград, защото предишния път влезе от същия регион, но като кандидат на Реформаторския блок. След това Трайков неуспешно се пробва за президент, но не можа да влезе в кабинета на „Дондуков“ 2.

“Нова република” вече излиза на политическата сцена, но не като партия, а като платформа. “Дали са много новите политически заявки, не знам, но всички стигат до едно място – кой получава доверието на хората, които гласуват”, заяви преди дни Трайчо Трайков, който е част от новата надпартийна платформа.