Треньорът на Марек Танчо Калпаков: Нагласата ни е за девета поредна победа

Ташко СУЛЬОТОВ
През настоящата седмица всички тренировки на мъжкия отбор на ФК Марек преминаха на терена на стадион „Бончук“ под ръководството на старши треньора Танчо Калпаков.
„При нас всичко протече нормално, без контузии, нямаме и наказани футболисти. Отборът тренира с настроение и има защо. На трите фронта – за Купа България, АФЛ и първенството, сме без загубена среща. Това се дължи на момчетата, които дават всичко от себе си и изпълняват моите указания, и подкрепян от нашия 12-и играч – феновете, отборът върви нагоре“, сподели Калпаков.

Ето какво още добави наставникът на марекчани:

„Винаги съм казвал, че не бива да подценяваме отборите, не трябва да вирваме носове от направеното, защото това може да ни изиграе лоша шега. В петък ни предстои много тежък и сериозен мач, излизаме срещу единия от водещите отбори в групата – Сливнишки герой (Сливница). Отборът се води на ниво в момента от известния сръбски футболист Нешко Милованович – преминал през известни отбори от Сърбия и България, и Петър Малинов, който също е известен български футболист и в момента се котира много добре като треньор. Двамата футболни специалисти са и добри педагози и умеят да предразполагат футболистите си за нормални занимания и да ги надъхат за победа в официални срещи. През паузата за да поддържат игрови ритъм техните възпитаници, бяха натоварени с качествени контролни срещи срещу сръбски отбор и отборите от Ефбет лига Левски и Локо София. Познавам силните и слаби страни на отбора на Сливнишки герой. Известно е, че за всеки мач излизаме за спечелване на максималното, независимо къде и срещу кого играем. Приканвам нашите фенове да дойдат да ни подкрепят и в Сливница, защото именно те бяха в основата на обръщането на играта в изминалия мач на стадион „Бончук“ срещу Ботев –(Ихтиман). Надявам се след последния съдийски сигнал на мача в Сливница заедно с феновете да празнуваме”, категоричен е Т. Калпаков.