Треньорът на „Марек” Цецо Видински: За пореден път доказахме, че играем само за честта си

Цецо Видински
  • Планираме през следващия сезон да разчитаме само на местни момчета, 8 от юношите до 19 години ще се качат в мъжкия отбор

    Старши треньорът на футболен клуб „Марек” Цветан Видински бе много доволен от последната победа, която на практика осигури оставането на тима в Югозападната трета лига. Той коментира ситуацията около клуба и похвали момчетата си за проявения характер:
    „Вече сме напълно спокойни. За пореден път показахме, че играем само за себе си. Миналата седмица също доказахме на цялата футболна общественост, че „Марек” играе честно. Не искам да казвам какви суми и какви оферти имахме тогава. Отидохме и играхме за честта на клуба, както го правим вече трета година. Да, спасихме се вече официално. Срамно е да говорим, че „Марек” се спасява в момента, но това е положението на фона на финансовите ни възможности. Говорих с колегата от Етрополе и той ми каза, че бюджетът им за годината е 350 хиляди лева. На нашия клуб общината дава по 10 000 на месец. За една година получаваме 120 хиляди лева и с това разполагаме. В Етрополе тренират два пъти в седмицата, а ние за тези пари тренираме всеки ден. Затова още веднъж благодаря на момчетата за това, което правят, и за начина, по който се раздават. Не играем кой знае какъв футбол, но те се хвърлят за честта на отбора. Първото полувреме напълно надиграхме съперника и изпуснахме доста положения. Единственото, което ни липсва в момента, е един добър централен нападател. Ако имаме такъв, нещата ще са съвсем други. Оттук насетне ще търсим такъв играч. Има едно момче от юношите до 19 години, в което има много хляб – Иван Георгиев. Мисля да му се дава шанс и след като завърши първенството там, директно да си мине към мъжкия отбор. Росен Йорданов може би отново ще го пускам като централен нападател. В оставащите три мача до края няма да гледаме толкова резултатите, а играта. Ще пробваме различни варианти, защото имаме нужда от промени. От новия сезон 8 човека от юношите ни ще се качат в мъжкия отбор и тогава вече няма да има хора извън града. Много ни е тежко и трудно. Финансово почти не издържаме. Браво на президента, че ни помогна преди няколко дни. Кметът на Дупница също ни оказа подкрепа. Има леко забавяне на една от заплатите, но се надявам, че нещата ще се оправят. Интересното е, че момчетата изобщо не говорят за пари, а се хвърлят здраво за победата”, каза предводителят на дупничани.
    Неговият колега Красимир Стоев призна, че възпитаниците му са играли слабо през първата част.

    Красимир Стоев

    „Проспахме първото полувреме и се сетихме да играем чак през второто. Смятам, че след почивката доминирахме. Натиснахме противника в неговата половина и пропуснахме доста положения. Имаше и доста грозни сцени по терена, разправии между двата тима. Видяхте откъде стана голът. Оказа се, че топката е излъгала вратаря ни, теренът също е спомогнал за това. Всеки страж греши, не можем да му се сърдим. Той обича да играе с крака, благодарение на него сме печелили и доста мачове”, заяви наставникът на „Чавдар” Красимир Стоев.
    Той бе категоричен, че отборът му играе само и единствено за себе си и не са му били обещавани никакви бонуси, ако вземе точки от „Марек”.
    „Играхме без четирима титуляри, което също даде своето отражение върху играта ни. Гласувах доверие на млади момчета, които трябва да натрупат необходимия опит. Централният ни нападател и голмайстор на групата Николай Иванов спечели доста въздушни двубои, но колегите му до него не го подкрепиха и не играха за втора топка. Нямаме претенции към съдиите, те са млади момчета и това беше първият им мач”, завърши наставникът на тима от Етрополе.