Треньорът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов: Целта ни е да победим ЦСКА в Дупница

Дупнишкият клуб ще се хвърли за победата срещу „червените” от София.
  • Руандиецът Ивес Мутабази отиде на проби в Турция, остава подвъпрос за дербито с „армейците”

    „Марек Юнион-Ивкони” посреща ЦСКА в дербито на осмия кръг в Суперлигата. Дупничани и „армейците” винаги са правили драматични и оспорвани двубои, които са спирали дъха на зрителите. Очакванията на феновете в Дупица са именно за поредния епичен мач между двата тима. В момента „червените” са втори с 18 точки след 6 победи и само 1 загуба.

Руандиецът Ивес Мутабази изкара проби в турски отбор и не се знае дали ще играе в дербито от 8-ия кръг на Суперлигата.
  • Дупнишкият клуб пък се смъкна на 7-ата позиция в класирането след двете поредни загуби от „Хебър” у дома и „Черно море” като гост и общият им баланс е 4 успеха и 3 поражения. Тимът на ЦСКА имаше и международна среща в сряда. „Червените” отпаднаха от турнира за Купата на претендентите, след като отстъпиха като гости на белгийския „Волей Хаасроде” (Льовен) с 0:3 (23:25, 16:25, 21:25) в мача реванш от 1/16-финалите, изигран в зала „Хеверлее”. Столичани претърпяха поражение с 1:3 гейма в първия двубой помежду им, изигран на родна земя, и така загубиха шансове за класиране напред.
    „Готвим се за мача на пълни обороти. Надявам се да покажем максимално своите волейболни достойнства. ЦСКА е доста ерудиран състав с доста опитни играчи, които допускат много малко грешки. Ще се опитаме да ги затрудним възможно най-много и да покажем качествата си. Дано да съумеем да победим съперника, това е целта ни”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек Юнион-Ивкони” Виктор Карагьозов.
    Той коментира и възстановяването на един от основните си волейболисти – угандиеца Катбарт Малинга, който счупи пръст по-рано през сезона.
    „Според мен Малинга не е готов на 100% все още. Африканците са такъв тип хора, че когато чувстват някакъв дискомфорт, това се отразява и на спортната им форма. Самият той все още не е убеден, че е напълно здрав. Според мен вече няма здравословни проблеми. Но случилото се в миналото явно му оказва психологическо въздействие”, допълни специалистът.
    Виктор Карагьозов все още не е сигурен дали ще може да разчита и на другия чужденец в дупнишкия клуб – Ивес Мутабази. В момента руандиецът е на проби в отбор от Втора турска лига и трябва да се прибере в близките дни, но до последно ще бъде под въпрос за срещата с ЦСКА.
    Посрещачът Ангел Велков пък се оплаква от травма в рамото и също не е ясно дали ще бъде на линия за сблъсъка с „армейците”, който е насрочен за събота (8 декември) от 17 часа в Спортната зала в Дупница.