Треньорът на „Рилски спортист” в Самоков Петър Аджов: Приятели от Испания ми споделиха, че там са подценили коронавируса и сега ситуацията е сложна

Старши треньорът на „Изтребител” от Ново Делчево Атанас Балкански: Предлагам всяка седмица да се играе само по един мач

 

Президенти на футболни клубове и треньори изразяват мнението си около въпроси, интересуващи спортната общественост заради настъпилата пауза в спорта.
Трябва ли да продължи първенството, при какви условия, поддържат ли се терените, ще достигнат ли финансите или е възможно да се достигне до нулева година – ето и тяхното мнение.
Старши треньорът на „Рилски спортист” в Самоков Петър Аджов коментира: „След разпускането на футболистите им дадох указания да се готвят всеки поотделно и по свой начин. Целта е поне малко да се поддържа физическото състояние. За жалост повечето от нашите футболисти са от София и всички знаем каква е ситуацията там в момента. Имаме и доста учaщи и работещи. Не виждам как могат да се готвят нормално. Според мен основната цел пред всички нас е да се преборим с вируса. Поддържам връзка с приятели от Испания,  които споделят, че там малко нещата около коронавируса са били подценени и сега ситуацията е доста сложна. В България това не се случи и се надявам най-късно през м.май да възобновим заниманията. В никакъв случай не трябва да се залага на цикъла сряда-събота, защото нашите футболисти са аматьори и не биха издържали на натоварването. Обръща се нужното внимание за поддръжката на терените. Предстои среща с УС около финансирането. Уверен съм, че няма да се стигне до нулева година”.

Старши треньорът на „Изтребител” от Ново Делчево Атанас Балкански, чийто отбор е участник в областна група “Струма-1”, заяви: „Разнообразна е палитрата от футболисти в нашия отбор-студенти, ученици, работещи. Стадионът по указания на кмета и на БФС е затворен. Най-редовно ни се обажда председателят на областния съвет на БФС Александър Кабзималски да се интересува спазват ли се препоръките му. До момента са отложени 4 кръга, а последният мач по програма ни е на 31 май. Не е възможно нашите футболисти, които са пълни аматьори, да участват в цикъла сряда-неделя по изброените по-горе причини. В интерес на истината се обърна сериозно внимание около поддръжката на стадиона. Нашият президент Благовест Любенов е много сериозен – все още действащ футболист, изградихме допълнително още едно малко игрище с естествено тревно покритие. Официалният терен също бе наторен и бе третиран с препарати срещу вредители. Според мен, по-добре да се завърши първенството. Предлагам всяка седмица да се играе само по един мач и ако евентуално стартираме от май най-късно, спокойно можем да завършим до м.юли. В никакъв случай не трябва да се стига до нулево първенство. При нас финансов недоимък не е имало и няма да има благодарение на сегашния президент на клуба.

Ташко СУЛЬОТОВ