Треньорът на ФК “Кюстендил”: Щастливи сме! Момчетата са пълни професионалисти и съжалявам, че не станахме първи

“Поздравявам отборът на “Марек” и им пожелавам успех в по- горната дивизия, каза Николай Николов- Чезето

Изминалата съботна вечер бе празник за футбола в Кюстендил и по специално за едноименния тим, който завърши с победа първенството в Югозападна Трета лига и се класира на второ място с актив от 79 точки. Играчите и треньорския щаб получиха сребърните медали и купата за постигнатото, но във всеки един от тях имаше и лека горчивина, че не са на първото място, което щеше да ги изпрати директно във Втора лига от следващия сезон. Разбира се второто място им запазва шансове това да се случи, но се чака решението на БФС колко отбора ще продължат във Втората лига,  дали ще има отказали се отбори и дали ФК “Кюстендил” ще получи покана.

Освен лека тъга в очите на старши треньорът на ФК “Кюстендил” Николай Николов- Чезето имаше и сълзи от радост, щастие и гордост.

“Щастлив съм. Всички сме щастливи от постигнатото. Съжалявам, че не можахме да спечелим първото място. Разбира се, трябва да поздравим отборът на “Марек”, в директните двубои бяха по- добри и нормално е да са първи, за което ги поздравявам и им пожелавам успех в по- горната дивизия. Ние сме доста щастливи от това второ място, което означава, че сме надградили през годината от предишния сезон. Ще се радвам и в бъдеще да продължим да надграждаме”,  това бяха първите думи на наставника на ФК “Кюстендил” Николай Николов- Чезето след края на последния мач за сезона в Югозападна Трета лига и получаването на сребърните медали и купата за второ място.

Старши треньорът бе категоричен, че съжалява най- много за изпуснатия мач в Панагюрище срещу “Оборище”. За друго иначе не съжалява.

“Има доста неща, които сега погледнато бих променил. Това обаче са нормални неща във футбола. Ние през цялото време играхме честно, коректно. Момчетата с труд си постигаха победите, с много себераздаване, с много футболни моменти, за което им благодаря. Нормално е в някои двубои да не се получат нещата, но ги поздравявам за всичко, което направиха и нека се радват на това нещо, което са постигнали. Момчетата са пълни професионалисти, показаха го и доказаха на терена”, добави Николов.

По негови думи отнетите 3 точки на ФК “Кюстендил” в 7- мия кръг, на 29 септември 2020 г., от ДК на ЗС – София във връзка с изваждането на отбора юноши младша възраст на клуба от групата, в която се състезава, Николов не смята, че са се оказали фатални.

“Те ни бяха отнети в седми кръг. Ние имахме да реагираме 27 кръга. Ако бяха ни отнето седем кръга преди края е съвсем друго. Не смятам, че е важно за крайното ни класиране. Имаме все още минимален шанс да играем от есента във Втора лига, но последната дума има ЗС на БФС и чакаме решението им. Още веднъж поздравявам момчетата и им пожелавам все такива професионалисти да бъдат”, каза още Николай Николов.

Краси Ценкова