Треньорът по хандбал Васил Ангелов: Пандемията наруши нормалния ни ритъм на работа

Пандемията от коронавирус наруши нормалния ритъм на подготовка и участие в първенства и турнири по хандбал на различните възрастови групи в ОХК „Беласица” (Петрич). Това заяви Васил Ангелов от треньорския щаб.
„При 12-годишните – отборите на „Пирин” – гр. Гоце Делчев и „Пирин-64” – гр. Благоевград се отказаха за квалификации и при това положение нашият отбор и този на ЦСКА, участници в зона „Витоша”, ще вземат участие във финалната фаза на републиканското първенство. Очакваме датите и мястото за провеждане от страна на ръководството на зона „Витоша”. Готвим се сериозно и отговорно и се надяваме да постигнем нещо значимо.
При 14-годишните – очакваме датите и мястото за участие в квалификации и ако се представим на нужното равнище, може да вземем участие и във финалната фаза на републиканското първенство. Момчетата се намират в добра форма и се надявам да ни зарадват с класиране за финалната фаза.
При 16-годишните момчета – отборът ни взе участие в квалификационните срещи за републиканско първенство в Хасково. Претърпяхме две загуби и постигнахме една победа и така не успяхме да се класираме за финалната фаза на републиканското първенство. При това положение момчетата поддържат тренировъчния цикъл с контролни срещи с 14-годишните, като по този начин им помагат.
При момичетата до 14-годишна възраст отборът се готви за участие в квалификационни срещи. Все още нямаме информация кога и къде ще се проведат. Нашите момичета са с една година по-малки, но независимо от това се надяваме да се доберат до финалната фаза”, коментира Васил Ангелов.

Ташко СУЛЬОТОВ