Третият международен балетен фестивал „Банско 2017“ бе открит с „Лешникотрошачката“

 

08-10-img_3896

Със завладяващия балет приказка „Лешникотрошачката“ бе открит Третият международен балетен фестивал „Банско 2017“. Културното събитие се провежда под егидата на градоначалника Георги Икономов. Саори Коике (в ролята на Мари), примабалерина на Кремълския балет и Павел Кирчев (Принц Лешникотрошач), премиер солист на Кремълския балет, гостуваха на сцената на читалище „Никола Вапцаров” и внесоха царска изтънченост и блясък на вълнуващото балетно представление в салона на читалище „Никола Вапцаров“.

08-10-img_3897

Спектакълът разказва историята на едно малко момиче, което напразно очаква своя коледен подарък в празничната нощ. Но когато получава лешникотрошачка под формата на войник в красива униформа, то още не знае, че му предстои едно вълшебно пътешествие, в което ще воюва с краля на мишките, че играчката ще се превърне в принц, който ще го отведе при танцуващите снежинки и феи, а накрая ще играе с най-красивите кукли. „Лешникотрошачката“ кара децата да ахнат от удивление, а възрастните – да се пренесат отново в света на децата.

До 10 януари жителите и гостите на зимния курорт ще могат да се насладят на най-висшето танцово изкуство със съдействието на Държавна опера и балет – гр. Варна. В програмата са включени още балетните постановки „Дон Кихот“ и „Жизел“. Начален час на спектаклите – 18:00 часа. Билети се продават в Посетителския информационен център и в читалище „Никола Вапцаров” – Банско.