Трима ученици от Кюстендил са новите стипендианти на “Американска фондация за България”

Ани Ковачева

Христо Тодоров, Ани Ковачева и Ванеса Фудулска от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ са наградени за изключителни постижения

 

Трима ученици от Природо-математическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“-Кюстендил са новите стипендианти на “Американска фондация за България” за учебната 2020-2021 г. Това са: Христо Тодоров, ученик от 11-и “”б клас, Ани Ковачева, ученичка от 11-и “г” клас, и Ванеса Фудулска, ученичка от 9-и “а” клас.

Христо Тодоров

Наградата на Христо е в област “Природни науки – математика, информатика”, на Ани в област “Чужди езици и хуманитарни науки” и на Ванеса в област “Чужди езици и хуманитарни науки”.

Стипендиите се връчват за изключителни постижения в обучението и извънкласните дейности. Учениците ще получат парична награда за техните умения, усилия и труд, които надхвърлят изискванията на задължителните образователни стандарти.

Ванеса Фудулска

“Уважаеми стипендианти, всеки от вас заслужава да бъде поощрен и награден за това, което прави извън учебните си задължения. Вие вече сте част от нашето семейство. Бъдете здрави! И на добър час!”, се казва в писмото до стипендиантите от Алексей Христов, програмен директор и управител на АФБ – клон България.