Три отложени мача се играха в група „Струма-1”

Три отложени мача от есенния дял се играха за първенството на областна група „Струма-1”. В Ново Делчево местният

„Изтребител” победи „Локомотив” (Дамяница) с 2:1.

Първия гол в срещата отбеляза Александър Николов от гостите в 24-тата минута от фаул, след като топката рикошира от изградената стена на домакините. В 64-тата минута Кристиян Пангев от „Изтребител” изравни резултата 1:1. В 71-вата минута Светослав Гьонев от домакините покачи на 2:1 и така донесе спечелването на трите точки за своя отбор. Два червени картона бяха показани в двубоя – на Александър Николов – капитан на „Локомотив” (Дамяница), и на Никола Котрулев от „Изтребител”. Домакините се справиха блестящо с организацията на мача. Поведението на футболистите на двата отбора също бе за пример.  На нужното равнище бе и съдийството на тройката от Петрич Иван Георгиев, асистиран от Илия Илиев и Христо Божков. Учудващо петричките футболни съдии са с много висока оценка за ръководството им на срещи в областна група „Струма-1”, а в „Струма-2” на територията на община Петрич получават само упреци, дори и се стига до посегателства върху тях, коментират футболни анализатори.

В Долна Градешница местният тим загуби

от далеч по-добрия „Орел” (Лебница) с 0:3. Срещата премина при пълно надмощие на футболистите на „Орел”. Те бяха по-обиграният и по-техничен отбор, защото в него играят доста класни футболисти, със стаж в отбори от професионалните групи. Първия гол в срещата отбеляза Боян Боянов с глава в 29-ата минута, след като Васил Ташев от ъглов удар извиси топката в наказателното поле на гостите. До края на първата част на срещата нови пропуски за отбора на „Орел” направиха Васил Ташев, Марио Гутев и Илиян Митрев. И през второто полувреме футболистите на „Орел” бяха тези, които диктуваха играта на терена и всеки момент се очакваше отбелязване на нови попадения. В 51-вата минута от фаул Васил Ташев центрира топката в наказателното поле на домакините и Атанас Дафинов едва не скъса мрежата зад стража им за 0:2. В 70-ата минута перфектно двойно подаване между Никола Стоянов и Илиян Митрев завърши с гол на последния за 0:3 и резултатът стана класически за отбора на „Орел”. Домакините веднъж разтресоха напречната греда зад стража на гостите след удар на Краси Стоянов.
„Втора поредна победа в два отложени мача от есента. Победихме отбора на Долно Осеново като домакини, а сега отбора от Долна Градешница като гости. Отборът ни е в подем. Всички работим и гледаме в една посока, а тя е спечелване на титлата в групата”, сподели президентът на ФК „Орел” Васил Джибов-Полковника.

На отлично подготвения терен в Левуново

се игра дерби мачът между едноименния отбор и единия от силните тимове в групата „Спартак” (Склаве). Очакванията, че срещата ще бъде оспорвана и напрегната, се оправдаха. Срещата започна с разменени атаки пред двете врати. В 4-тата минута след атака по десния фланг, подета от Мартин Атанасов, топката бе насочена към Илия Длагонски, той отново я върна на Атанасов, който от движение от 15-16 метра насочи кълбото неспасяемо в долния десен ъгъл на стража на гостите за 1:0. Футболистите на „Спартак” на няколко пъти опитаха да изравнят резултата, но отборът на домакините, ръководен отлично от капитана Христо Велев, навреме спираше набезите на противниковите нападатели. В 30-ата минута Илия Длагонски тръгна на скорост по левия фланг, навлезе в наказателното поле на гостите, след като излъга двама от защитата, и очи в очи срещу вратаря на „Спартак” от много малък ъгъл изпрати топката на сантиметри от далечната греда в аут.
Футболистите на „Спартак” (Склаве) изиграха много силно второ полувреме, но отборът на домакините игра доста затворено и парираше навреме атаките им. В 78-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на отбора на „Спартак”, но тя не бе реализирана, защото стражът Костадин Грандоков усети посоката на кълбото и не го допусна зад себе си. Още няколко атаки по-късно на футболистите на „Спартак” не бяха реализирани именно заради отличния в този мач вратар Костадин Грандоков. До края на срещата натискът на гостите не донесе нищо положително за отбора на „Спартак”. С тази победа отборът на Левуново вече е пети, заемайки мястото на победения „Спартак”, който зае шеста позиция. Следващият мач на отбора на Левуново ще бъде в неделя на стадиона в Ново Делчево срещу местния „Изтребител”.

Ташко СУЛЬОТОВ